Αναστολή λειτουργίας σπουδαστηρίου Τμήματος του ΑΠΘ λόγω έλλειψης προσωπικού

Αναστολή λειτουργίας σπουδαστηρίου Τμήματος του ΑΠΘ λόγω έλλειψης προσωπικού

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Μια πραγματικά δυσάρεστη και αποκαρδιωτική εξέλιξη αντίκρισαν φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς το σπουδαστήριο Μεσαιωνικής και Βυζαντινής Ιστορίας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ «κατέβασε» ρολά την περασμένη Πέμπτη λόγω έλλειψης προσωπικού και συγκεκριμένα βιβλιοθηκονόμου, ο οποίος θα το "έτρεχε".

Ειδικότερα, τα μέλη ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό), που κρατούσαν τη βιβλιοθήκη σε λειτουργία, διαμαρτύρονται πως η συγκεκριμένη αρμοδιότητα δε συμπεριλαμβάνεται στα καθήκοντά τους.


Μόνιμος βιβλιοθηκονόμος στο σπουδαστήριο δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα η κατάσταση να οδηγηθεί σε “αδιέξοδο” και το σπουδαστήριο να “κατεβάσει ρολά”. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα το σπουδαστήριο λειτουργούσε κανονικά με την υποστήριξη μεταπτυχιακών φοιτητών.

Το «ThessToday» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας ΑΠΘ, Βασίλειο Γούναρη, ο οποίος τόνισε πως περιμένει τη γνωμοδότηση του προέδρου της Νομικής Επιτροπής ΑΠΘ αναφορικά με τα καθήκοντα των μελών ΕΔΙΠ: “Έχω ζητήσει επανειλημμένα από τον πρόεδρο της Νομικής Επιτροπής του ΑΠΘ να μας πει, όσο το δυνατόν συντομότερα, τι μπορεί να γίνει. Σκέψη μου είναι πως θα πρέπει να ενωθούν και τα υπόλοιπα σπουδαστήρια του τμήματος σε ένα, δε γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Αυτό είναι κάτι που θα απαιτήσει δαπάνη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως οι φοιτητές που θέλουν να επιστρέψουν τα βιβλία που έχουν δανειστεί μπορούν να το κάνουν στα υπόλοιπα σπουδαστήρια του τμήματος ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι μέλει γενέσθαι με όσους θέλουν να δανειστούν κάποιο βιβλίο που βρίσκεται εντός του σπουδαστηρίου. 

Η διευθύντρια του τομέα βυζαντινής και μεσαιωνικής ιστορίας και αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας ΑΠΘ, Ελένη Τούντα, τόνισε πως την επόμενη εβδομάδα το σπουδαστήριο ενδέχεται να λειτουργήσει υπό την εποπτεία ενός φοιτητή: “Οι φοιτητές μπορούν να επιστρέφουν τα βιβλία τους στα σπουδαστήρια Νεότερης Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Επίσης μπορούν εκεί να ανανεώνουν το δανεισμό τους. Σχετικά με τα βιβλία που θέλουν να δανειστούν υπάρχει πρόβλημα. Πιστεύω πως την επόμενη εβδομάδα το σπουδαστήριο θα λειτουργήσει κάποιες ώρες από φοιτητή που έχει λάβει μια ανταποδοτική υποτροφία και για λίγες ώρες θα βρεθεί στο σπουδαστήριο. Θα κανονιστεί μια συνάντηση με την υπεύθυνη της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ και ελπίζω πως θα βρεθεί έστω μια προσωρινή λύση. Βρίσκονται σε κίνδυνο τόσο οι ερευνητικές δραστηριότητες μας όσο και οι διδακτικές”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr