Εκ νέου τριήμερη κατάληψη αποφάσισε ο Φ.Σ. Φιλολογίας ΑΠΘ

Κατάληψη αποφάσισε ο Φ.Σ. Φιλολογίας ΑΠΘ

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Εκ νέου κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 23/10 ο φοιτητικός σύλλογος.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, η Σχολή θα τελεί υπό κατάληψη την Πέμπτη 24/10, την Παρασκευή 25/10 και την Τρίτη 29/10.


Οι φοιτητές αποφάσισαν: 

  • Κατάληψη του Τμήματος Φιλολογίας Πέμπτη 24/10, Παρασκευή 25/10 και Τρίτη 29/10, σε συντονισμό με τον πανελλαδικό αγωνιστικό σχεδιασμό των φοιτητικών συλλόγων. Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο εξίσωσης δημοσίων-ιδιωτικών πτυχίων. Καμία αξιολόγηση-καμία διαγραφή. Κάτω τα χέρια από το άσυλο.
  • Συμμετοχή του συλλόγου στην κινητοποίηση-πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, Πέμπτη 24/10, 12.00 στην Καμάρα με επιστροφή στο Πολυτεχνείο μέσα στο χώρο του Ασύλου. Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων αμέσως μετά την πορεία με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους.
  • Στήριξη των απογευματινών εργατικών κινητοποιήσεων την Πέμπτη 24/10 ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης του αναπτυξιακού.
  • Συμμετοχή στην πανελλαδική πορεία των φοιτητικών συλλόγων στην Αθήνα 31/10 μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους που κινούνται σε ανάλογη κατεύθυνση.
  • Διακίνηση της απόφασης και συντονισμός με άλλους φοιτητικούς συλλόγους που κινούνται σε ανάλογη αγωνιστική κατεύθυνση. 
  • Παρέμβαση στο επόμενο τμήμα καθηγητών και τη Σύγκλητο όποτε οριστούν.
  • Σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής για τον ορισμό περαιτέρω δράσεων αμέσως μετά την Γενική Συνέλευση. Ορισμός νέας Γενικής Συνέλευσης την επόμενη εβδομάδα, σε ημέρα και ώρα που θα οριστούν από την Συντονιστική Επιτροπή.

Απόφαση Γ.Σ. 

 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr