Στη Καθηγήτρια Φιλολογίας του ΑΠΘ Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων

Στη Καθηγήτρια Φιλολογίας του ΑΠΘ Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων

Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συγχαίρουν την Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου για τη βράβευσή της με το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων.

Ένα βραβείο που επιβεβαιώνει την οξυδέρκεια, την κριτική ευαισθησία, τη συνδυαστική μέθοδο προσέγγισης (με τη συνεπικουρία της ιστορίας, της κοινωνικής ανθρωπολογίας, της ψυχολογίας) και τη λαμπρή αρχιτεκτονική δόμηση των εργασιών της. Εργασίες που ανοίγουν ορίζοντες έρευνας, θέτουν καινούργια ερωτήματα και ανανεώνουν τα ήδη γνωστά αναλυτικά εργαλεία με τη συνδρομή νέων.


Οι γνώσεις της κας Φραγκίσκης Αμπατζοπούλου δεν περιορίζονται μόνο στον τομέα της Νεοελληνικής Φιλολογίας, αλλά αφορούν και την Ιστορία, τη Λατινική και Μεσαιωνική Φιλολογία και την Αρχαιολογία.

Ακόμα, ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεισφορά της στη μελέτη και στην έρευνα της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας, ιδίως των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, καθώς, επίσης, έχει συμβάλει στη διάδοση της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στη Ρωσία και στην Ουκρανία.

Αποτελεί τιμή για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τη Φιλοσοφική Σχολή όπου δίδαξε στον Τομέα Μεσαιωνικών και Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ (1986-2012).

Reunion φοιτητών Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ - Συναντιούνται Μετά Απο 40 Χρόνια

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr