ΑΠΘ: Οι πρώτες δηλώσεις του νέου πρύτανη

ΑΠΘ: Οι πρώτες δηλώσεις του νέου πρύτανη

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η πανεπιστημιακή κοινότητα, εκλέγοντάς με σήμερα πρύτανη στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας», δήλωσε στο ΑΠΕ ο νεοεκλεγείς πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθηγητής Κτηνιατρικής, Νίκος Παπαϊωάννου. 

«Θέλω να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς όλες και όλους όσοι με τίμησαν με την ψήφο τους και να τους διαβεβαιώσω ότι δε θα διαψεύσω τις προσδοκίες τους. Θα παραμείνω ο συνάδελφος που γνώρισαν όλη αυτή την περίοδο, γιατί πιστεύω σε μια ανοιχτή πρυτανεία και μια πρυτανεία που να ακούει. Συγχαίρω τον ανθυποψήφιο μου κύριο Λαόπουλο για το επίπεδο της αντιπαράθεσης που είχαμε και καλώ όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να δώσουμε μαζί τη μάχη για το πανεπιστήμιο», ανέφερε ο κ.Παπαϊωάννου.


Ο κ. Παπαϊωάννου έλαβε 54,3% των ψήφων έναντι 45,7% του ανθυποψηφίου του καθηγητή Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών, Θεόδωρου Λαόπουλου.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των σταυρών και στο ψηφοδέλτιο των αντιπρυτάνεων. Οι τέσσερις που εκλέγονται με σειρά κατάταξης είναι ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας Χαράλαμπος Φείδας, ο καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Δημήτρης Κωβαίος, ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας Ανδρέας Γιαννακουδάκης και ο αν. Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Στράτος Στυλιανίδης.

Τα Αποτελέσματα των Πρυτανικών Εκλογών ΑΠΘ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr