Διαμαρτυρίες για τις εξελίξεις στην Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση Καλάνδρας του ΑΠΘ στο Ποσείδι

Διαμαρτυρίες για τις εξελίξεις στην Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση Καλάνδρας του ΑΠΘ στο Ποσείδι

Παρέμβαση για τις εξελίξεις στην Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση Καλάνδρας του ΑΠΘ στο Ποσείδι, που έχουν ως αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κίνδυνο το δικαίωμα των φοιτητών στις δωρεάν διακοπές, πραγματοποιεί η Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Στην ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ αναφέρει:


«Η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων που αγγίζει το 80% έρχεται να χτυπήσει ακόμη μια φορά την "πόρτα" των φοιτητών και αυτή τη φορά στην πανεπιστημιακή τους κατασκήνωση. Με πρόσφατη απόφασή του, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έκρινε επιτρεπτή την εξακολούθηση της κάλυψης δαπανών της Πανεπιστημιακής Κατασκήνωσης της Καλάνδρας ΑΠΘ από τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου! Για το λόγο αυτό, η Επιτροπή της Κατασκήνωσης έκρινε "αναγκαία την προσαρμογή του τιμοκαταλόγου του 2018 στα νέα δεδομένα", δεδομένα που σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζουν με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας φοιτητής στη ζωή του, καθώς επίσης δεν λαμβάνουν υπόψη την ανάγκη των φοιτητών για δωρεάν και ποιοτική αναψυχή.

Ίσα ίσα η απόφαση του συμβουλίου έρχεται να προσθέσει νέα βάρη στις πλάτες μας και να μας ζητήσει να βάλουμε ακόμη πιο βαθιά το χέρι μας στην τσέπη, επιβεβαιώνοντας ακόμη μια φορά ότι στα πλαίσια ενός άδικου συστήματος δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ανάγκες μας αντιμετωπίζονται από τη σκοπιά του κέρδους για τις επιχειρήσεις και τους μονοπωλιακούς ομίλους και εμείς ως πελάτες. Χαρακτηριστικό παραδείγματα είναι η "νέα προσαρμογή του τιμολογίου" με αυξήσεις στα αντίτιμα που πρέπει να καταβάλει ένας φοιτητής τόσο του ΑΠΘ όσο και από άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα προκειμένου να διαμείνει στην κατασκήνωση, αλλά και με περικοπές και μειώσεις των μισθών των εργαζομένων που είναι στην πλειοψηφία τους φοιτητές! Χαρακτηριστικά ένας φοιτητής του ΑΠΘ μόνο για τη μεταφορά και την είσοδό του στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση χρειάζεται τουλάχιστον 32 ευρώ, ενώ το ποσό αυτό αυξάνεται για φοιτητές άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Δεν χωράει κανείς συμβιβασμός!

Κάθε νέος και νέα που βλέπει καθημερινά να μπαίνουν νέα εμπόδια στη μόρφωση και στη ζωή του και προβληματίζεται για το μέλλον του, τώρα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του! Να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής στη ζωή του και να διεκδικήσει:

  • Κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις σχολές και την πανεπιστημιακή κατασκήνωση.
  • Δωρεάν είσοδο και σίτιση για όλους με ένδειξη του φοιτητικού πάσο.
  • Σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Δωρεάν μετακίνηση με τη μέριμνα του Πανεπιστημίου.
  • Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους εργαζόμενους της κατασκήνωσης.

Η Περιφερειακή οργάνωση των ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καλεί όλους τους νέους που αγωνιούν για το αν θα μπορούν να ζήσουν με τους όρους που ονειρεύονται και ψάχνουν τη διέξοδο, να πρωτοστατήσουν στην πάλη για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους, δυναμώνοντας τη φωνή της αμφισβήτησης και της ρήξης με τις πολιτικές της κυβέρνησης - κεφαλαίου, που μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για μια κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό!

Εκδηλώσεις-δραστηριότητες της ΚΝΕ στη φοιτητική κατασκήνωση στο Ποσείδι!

  • Πέμπτη 12 Ιούλη: Προβολή σε επανάληψη του αγώνα Γαλλία-Αργεντινή στις 21:00.
  • Παρασκευή 13 Ιούλη: Προβολή ταινίας στις 21:30.
  • Σάββατο 14 Ιούλη: Βιβλιοπαρουσίαση-Βιβλιοπρόταση του βιβλίου του Θέμου Κορνάρου «Στρατόπεδο Χαϊδαρίου» από στέλεχος της ΚΝΕ στις 19:00. Θα ακολουθήσει λαϊκό-ρεμπέτικο γλέντι.
  • Κυριακή 15 Ιούλη στις 18:00: Προβολή τελικού Μουντιάλ. Θα ακολουθήσει Πάρτι.
  • Δευτέρα 16 Ιούλη: Προβολή ταινίας στις 21:30.
  • Τρίτη 17 Ιούλη: Τουρνουά 5x5.
  • Τετάρτη 18 Ιούλη: Προβολή ταινίας στις 21:00».

Ποσείδι 2018: Ανοίγει τις πύλες της η Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση Καλάνδρας στις 28 Ιουνίου

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr