Το Cern πάει στο ΑΠΘ για χάρη των φοιτητών

Το Cern πάει στο ΑΠΘ για χάρη των φοιτητών

Ενα και μοναδικό «μάθημα επιστήμης» θα δώσει ερευνητική ομάδα του CERN στην Θεσσαλονίκη μετά από πρόσκληση του ΑΠΘ και συγκεκριμένα του εργαστηρίου Πυρηνικής Φυσικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστήμιου.

Πρόκειται για Έλληνες και ξένους επιστήμονες οι οποίοι εργάζονται στο CERN και θα δώσουν εκλαϊκευμένα μαθήματα για την επιστήμη και την έρευνα ATLAS στους φοιτητές των Πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης, τους μαθητές των Λυκείων και το ευρύτερο κοινό της πόλης.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, στις 20:00, στον καλλιτεχνικό χώρο «Ύψιλον» (Εδέσσης 5), στη Θεσσαλονίκη, ενώ σύντομες παρουσιάσεις με ενδιαφέροντα βίντεο θα ξεκινήσουν στις 20:30.

Το Cern στην Γενεύη

Εκεί λοιπόν οι επιστήμονες του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου CERN θα μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία της ανακάλυψης του σωματιδίου Higgs και θα του δώσουν μια γεύση από την καθημερινή ζωή του ερευνητή στο μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στον κόσμο.

Μαθητές και φοιτητές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για ότι τους απασχολεί σχετικά με το σύμπαν, την φυσική και γενικά τις θετικές επιστήμες.

Να σημειωθεί πως η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 2ου Ετήσιου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COST Action VBSCan, που διοργανώνεται από αύριο Τρίτη 19 Ιουνίου έως την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, στο ΑΠΘ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr