Το ΑΠΘ το πρώτο ελληνικό Πανεπιστήμιο που γίνεται μέλος του Δικτύου «Scholars at Risk/SAR»

Το ΑΠΘ το πρώτο ελληνικό Πανεπιστήμιο που γίνεται μέλος του Δικτύου «Scholars at Risk/SAR»

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο ελληνικό Πανεπιστήμιο που γίνεται μέλος του Δικτύου «Scholars at Risk/SAR».

Το Δίκτυο «Scholars at Risk Network» ιδρύθηκε το 2000, αριθμεί περισσότερα από 500 μέλη σε όλο τον κόσμο και αποτελεί ένα δυναμικό, παγκόσμιο κίνημα, που έχει ως βάση του το όραμα για έναν κόσμο στον οποίο ο καθένας απολαμβάνει την ελευθερία της σκέψης, της αμφισβήτησης και της ανταλλαγής ιδεών. Κάθε χρόνο, το Δίκτυο παρέχει βοήθεια σε περισσότερους από 350 ακαδημαϊκούς, προσφέροντας ασφαλείς χώρους σε συνεργαζόμενα πανεπιστήμια.


Δύο εκπρόσωποι του ΑΠΘ οι Αναπληρωτές Καθηγητές  Γ. Ζαρωτιάδης, (Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών) και Α. Τριανταφυλλίδης (Τμήμα Βιολογίας, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος S.U.C.RE. - Supporting University Community pathways for REfugees-migrants, Συντονιστής του οποίου είναι το ΑΠΘ) συμμετείχαν στο συνέδριο του SAR με τίτλο «The University and the Future of Democracy», που διεξήχθη από 23/04/18 -26/04/18 στο Βερολίνο.

Το ΑΠΘ, ως το πρώτο ελληνικό Πανεπιστήμιο που συμμετέχει στο Δίκτυο SAR, έλαβε θερμές επιστολές καλωσορίσματος εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του SAR, αλλά και συγχαρητήριες επιστολές για την παρουσίαση του προγράμματος S.U.C.R.E., από όπου προέκυψαν συγκεκριμένες προτάσεις για περαιτέρω δράσεις και ενέργειες.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr