ΑΠΘ: Μένουν εκτός εστίας 222 φοιτητές - Εντάσεις σε διαμαρτυρία (BINTEO)

ΑΠΘ: Μένουν εκτός εστίας 222 φοιτητές - Εντάσεις σε διαμαρτυρία (BINTEO)

Αντιπρύτανης ΑΠΘ: Χειρότερες από άλλα πανεπιστήμια οι εστίες του Ιδρύματος  - Με το σταγονόμετρο δόθηκαν φέτος οι κλίνες στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του ΑΠΘ, από τα 1.500 δωμάτια στις τέσσερις εστίες του Ιδρύματος, κενά είναι μόλις τα 120, με αποτέλεσμα να μείνουν στο "δρόμο" 222 φοιτητές από τους 342 αιτούντες. 


Όπως αναφέρει η αντιπρύτανης Φοιτητικών θεμάτων του ΑΠΘ, Αριάδνη Στογιαννίδου, 2 δωμάτια τελούν υπό κατάληψη και σε αλλά 162 διαμένουν παράνομα φοιτητές, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα ν+2 έτη σπουδών τους. 

Νωρίτερα φοιτητές διαφόρων τμημάτων του Ιδρύματος, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για το ζήτημα των εστιών έξω από το κτίριο Διοίκησης. Οι φοιτητές ζητούν την ανέγερση νέων εστιών, την βελτίωση των υφιστάμενων δομών και την αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων, που ανήκουν στο ΑΠΘ. Κατά τη συγκέντρωσή τους ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ φοιτητών και της αντιπρυτάνεως του ΑΠΘ. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με το Thestival όπως τόνισε η κα. Στογιαννίδου, το ζήτημα με τους φοιτητές που μένουν έξω από τις εστίες θα έχει λυθεί έως το Νοέμβριο, καθώς θα αδειάσουν θέσεις των αποφοίτων. Αξίζει να σημειωθεί πως την οικονομική και τεχνική διαχείριση των φοιτητικών εστιών κατέχει το Ίδρυμα Νεότητας και δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). 

Προφορικά ο πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στη σύνοδο των πρυτάνεων πριν έναν μήνα ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν σύντομα μελέτες για συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών των τεσσάρων εστιών. 

Τέλη Σεπτεμβρίου το ΑΠΘ έλαβε εντολή από το Ίδρυμα να αναλάβει το ίδιο τις προβλεπόμενες μελέτες, τις οποίες όμως, σύμφωνα με αντιπρύτανη Φοιτητικών Θεματών του ΑΠΘ, δεν έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr