Έφυγε από την ζωή καθηγητής της ΑΣΚΤ

Έφυγε από την ζωή καθηγητής της ΑΣΚΤ

Οι Πρυτανικές Αρχές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του αγαπημένου συναδέλφου, χαράκτη και διδάσκοντα της Α.Σ.Κ.Τ. Απόστολου Πειρουνίδη.  

Η κηδεία του Απόστολου Πειρουνίδη θα τελεστεί την Τρίτη 9  Μαΐου και ώρα 17:00 στο Νεκροταφείο Μελισσίων. Η Πρυτανεία εκφράζει τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό και τα παιδιά του.                                                                         


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΙΡΟΥΝΙΔΗΣ

1948 Γεννήθηκε στην Ξάνθη

Σπουδές

1968 Προκαταρκτικό Εργαστήριο, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (με δάσκαλο τον Νίκο Νικολάου)

1969-1972 Χαρακτική, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (με δάσκαλο τον Κώστα Γραμματόπουλο) Ιστορία της Τέχνης, με τον Π. ΠρεβελάκηΡυθμολογία και Προοπτική, με τον Α. Μυλωνά

1975 Ζωγραφική, Ecoles des Baux Arts, Παρίσι

1977-1978 Χαρακτική, μεταπτυχιακές σπουδές, Λονδίνο, Chelsea School of Art (Master of Arts).  

Από το 1983 έως και το 1990 υπήρξε Ειδικός Επιστήμονας στο Β’ Εργαστήριο Χαρακτικής ΑΣΚΤ και από το 2002-2015 δίδαξε στον Τομέα Χαρακτικής της ΑΣΚΤ.

Ο Άκης, έτσι φωνάζαμε όλοι τον Απόστολο Πειρουνίδη στην ΑΣΚΤ, φίλος όλων των συναδέλφων, ήρεμος και αγαπητός στους σπουδαστές στην Χαρακτική και ταυτόχρονα δάσκαλος αυστηρός, κέρδισε γρήγορα την εκτίμηση της κοινότητας της ΑΣΚΤ. Δεν έκανε θόρυβο με την παρουσία του, ούτε δημιούργησε κλίμα ανταγωνισμού. Καλλιτέχνης με ευρεία γνώση των εικαστικών θεμάτων, δημιουργός αυθεντικός στο έργο του, κατόρθωσε ως παιδαγωγός νέων καλλιτεχνών να θέτει σε κίνηση το ταλέντο που κρύβει μέσα του ο επίδοξος καλλιτέχνης. Από το 2002 που ανέλαβε καθήκοντα καθηγητή έως και το 2015 που βγήκε στην σύνταξη, οργάνωσε το εργαστήριο της μεταξοτυπίας σε βαθμό αξιοζήλευτο σε σχέση με τα ανάλογα του εξωτερικού, δημιουργώντας εξαιρετικές προϋποθέσεις δημιουργίας για τους νέους.

Ο Άκης, εργάτης της Τέχνης δεινός, παρέδωσε στην κοινωνία άξιους συνεχιστές -επαγγελματίες πλέον-, που το όνομά του και την παρουσία του την τίμησαν και την τιμούν.

Συνεργάσιμος με όλους τους συναδέλφους του του τομέα Χαρακτικής, παρών σε όλες τις υποχρεώσεις της ΑΣΚΤ, αντιπροσωπεύει για όλους μας την έννοια του ανθρώπου με κεφαλαίο άλφα. Οικογενειάρχης με τρία παιδιά που υπεραγαπούσε, αγάπησε με τον ίδιο τρόπο και τους φοιτητές του. Έτσι ήταν πάντα ο Άκης, για όσους τον γνωρίζαμε από χρόνια περασμένα και πριν αναλάβει καθηγητικά καθήκοντα, έτσι ήταν πάντα και έτσι θα τον έχουμε στην μνήμη μας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr