Η ΑΣΚΤ αφήνει απλήρωτους διδάσκοντες λόγω της κατάληψης των φοιτητών

Η ΑΣΚΤ αφήνει απλήρωτους διδάσκοντες λόγω της κατάληψης των φοιτητών

Αν κάνουν κατάληψη οι φοιτητές, την πληρώνουν οι... συμβασιούχοι διδάσκοντες!

Η Α.Σ.Κ.Τ. (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών) αφήνει απλήρωτους τους συμβασιούχους διδάσκοντες, με τη δικαιολογία της δίμηνης κατάληψης της Σχολής από το φοιτητικό σύλλογο και την απώλεια του εαρινού εξαμήνου 2022-23. Οι 13 συμβασιούχοι, που εργάζονται ως ακαδημαϊκοί υπότροφοι στην Α.Σ.Κ.Τ. και καλύπτουν ανάγκες διδασκαλίας και των δύο τμημάτων (Εικαστικού και Θεωρητικού), βρίσκονται αντιμέτωποι με την απώλεια των αμοιβών τους για το εαρινό εξάμηνο!


Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε παρέμβαση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, το οποίο με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει « απαράδεκτο να φέρνει η Σχολή αντιμέτωπους τους φοιτητές της με το διδακτικό προσωπικό και να βάζει τον αγώνα των φοιτητών και τις αποφάσεις των συνελεύσεών τους στο στόχαστρο» ενώ ζητά την αποζημίωση των συμβασιούχων διδασκόντων στο 100% της σύμβασης

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών

Η Α.Σ.Κ.Τ. (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών) αφήνει απλήρωτους τους συμβασιούχους διδάσκοντες, με τη δικαιολογία της δίμηνης κατάληψης της Σχολής από το φοιτητικό σύλλογο και την απώλεια του εαρινού εξαμήνου 2022-23. Οι 13 συνάδελφοι – ισσες που εργάζονται ως ακαδημαϊκοί υπότροφοι στην Α.Σ.Κ.Τ. και καλύπτουν ανάγκες διδασκαλίας και των δύο τμημάτων (Εικαστικού και Θεωρητικού), βρίσκονται αντιμέτωποι με την απώλεια των αμοιβών τους για το εαρινό εξάμηνο!

Αρχικά, είναι απαράδεκτο να φέρνει η Σχολή αντιμέτωπους τους φοιτητές της με το διδακτικό προσωπικό και να βάζει τον αγώνα των φοιτητών και τις αποφάσεις των συνελεύσεών τους στο στόχαστρο. Ο αγώνας των φοιτητών – που ξεκίνησε με αφορμή το ΠΔ ’85 και συνδέθηκε με τους υπόλοιπους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, συνδέθηκε με τα συνολικότερα αιτήματα του κλάδου των καλλιτεχνών και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης - δεν είναι σε αντιπαράθεση με το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων διδασκόντων να πληρωθούν κανονικά.

Επειτα, το εκπαιδευτικό έργο δεν είναι πάρεργο! Δεν αρκεί στις Ανώτατες σπουδές, και μάλιστα σε σύνθετα αντικείμενα, όπως η τέχνη, που απαιτείται από τους διδάσκοντες έρευνα, θεωρητική μελέτη, που αναπτύσσεται και προσωπική σχέση του φοιτητή με το δάσκαλο, κλπ., να καλύπτονται οι διδακτικές ανάγκες- και μάλιστα όχι όλες – με κάποιες λιγοστές συμβάσεις έργου. Αντίθετα, η εκπαιδευτική διαδικασία απαιτεί διδακτικό προσωπικό, καλλιτέχνες και επιστήμονες, που θα εργάζεται μόνιμα στο Πανεπιστήμιο, που θα μπορούν να αναπτυχθούν, που το διδακτικό έργο θα στηρίζεται από εργαστήρια, βιβλιοθήκες, υποδομές, αντίστοιχα των σύγχρονων αναγκών.

Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων- ισσών συμβασιούχων διδασκόντων στην Α.Σ.Κ.Τ. και τα δίκαια αιτήματά τους για:

  • Αποζημίωση στο 100% της σύμβασης.
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων έργου των διδασκόντων της Α.Σ.Κ.Τ. σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

Διεκδικούμε:

  • Προσλήψεις μόνιμου διδακτικού προσωπικού που να καλύπτει όλες της ανάγκες λειτουργίας των δύο τμημάτων της Α.Σ.Κ.Τ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr