Ποια Σχολή είναι έτοιμη να ξαναλειτουργήσει στη Μύκονο και να δεχτεί τους πρώτους φοιτητές

Μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Καλλιτεχνικού Σταθμού Μυκόνου της ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ στην Μύκονο, η Σχολή είναι έτοιμη να δεχτεί τους πρώτους φοιτητές. Ο Καλλιτεχνικός Σταθμός περέμενε κλειστός λόγω κτιριακών προβλημάτων. Πιο συγκεκριμένα η ανακαίνιση του κτιρίου ξεκίνησε τον περσινό Μάρτιο και ολοκληρώθηκε πριν μια εβδομάδα, ενώ ο Σταθμός θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον ερχόμενο Μαρτιο.

Οι Καλλιτεχνικοί Σταθμοί της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών αποτελούν οργανικά εκπαιδευτικά παραρτήματα αυτής, σκοπός των οποίων είναι η συμπληρωματική εκπαίδευση, η εκτέλεση καλλιτεχνικών εργασιών, η μετεκπαίδευση και η επέκταση των δραστηριοτήτων της Σχολής στον εκπαιδευτικό και πολιτιστικό τομέα με την οργάνωση σεμιναρίων, εκθέσεων, διαλέξεων, προβολών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η Σχολή διαθέτει έξι Καλλιτεχνικούς Σταθμούς:


1. Καλλιτεχνικός Σταθμός Δελφών

2. Καλλιτεχνικός Σταθμός Λέσβου

3. Καλλιτεχνικός Σταθμός Μυκόνου

4. Καλλιτεχνικός Σταθμός Ρεθύμνου

5. Καλλιτεχνικός Σταθμός Ρόδου

6. Καλλιτεχνικός Σταθμός Ύδρας.

Επίσης πρόσφατα περιήλθαν στην ιδιοκτησία της Σχολής οι Καλλιτεχνικοί Σταθμοί στην Παροικιά Πάρου, Μονοδέδρι Ιωαννίνων και Παραμυθιά Θεσπρωτίας, οι οποίοι δεν λειτουργούν προς το παρόν.

Πρόσφατα περιήλθαν στην ιδιοκτησία της Σχολής ακίνητα για τη δημιουργία Καλλιτεχνικών Σταθμών στην Παροικιά Πάρου, στο Μονοδέντρι Ιωαννίνων και στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, που θα λειτουργήσουν μελλοντικά.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr