Σταύρος Θεοδωράκης: Υπέρ της Ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και κατά των αιώνιων φοιτητών

Σταύρος Θεοδωράκης: Υπέρ της Ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και κατά των αιώνιων φοιτητών

Επίθεση στην κυβέρνηση για αναχρονιστική λογική, αριστερισμό και ροπή προς την ακροδεξιά λογική εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Παιδεία, εκθειάζοντας παράλληλα τον νόμο Διαμαντοπούλου και μην παραλείποντας να δηλώσει τη στήριξή του στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Οι φοιτητές απόντες, οι καθηγητές απόντες, αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία προσπαθεί όπως - όπως να πάρει αποφάσεις» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού.


Ο Στ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι «το τέταρτο επεισόδιο από τα έξι που θα παιχτούν στη βουλή την καλοκαιρινή περίοδο» και υποστήριξε ότι «ο νόμος που θα ψηφίζουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι ένας παλιομοδίτικος νόμος, αριστερίστικος αχταρμάς με ακροδεξιά φρένα».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του Ποταμιού στην ομιλία του υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος νόμος «διώχνει τους νέους, τους στερεί την ελπίδα και κρατά τη χώρα μακριά από τη σύγχρονη πραγματικότητα» και απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές ότι «για αυτούς πάνω από όλα είναι το κόμμα, οι συμβιβασμοί και η συντήρηση» ενώ υπογράμμισε ότι η «η Ελλάδα ποτέ δεν ευτύχησε να έχει ακομμάτιστα πανεπιστήμια καθώς το κομματικό κράτος ήθελε πάντα ένα πανεπιστήμιο στα μέτρα του». 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Στ. Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής εξήρε τον νόμο Διαμαντοπούλου «ο οποίος γρήγορα ψαλιδίστηκε», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πρώτα επανάφερε τους αιώνιους φοιτητές και τώρα «κάνετε παιχνίδι με το πανεπιστήμιο το οποίο αποσκοπεί να το κάνει παράρτημα του γραφείου του υπουργού». 

Ο Στ. Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης των ιδιωτικών πανεπιστημίων και στο να δοθούν κίνητρα υπέρ της έρευνας σε ιδιώτες ερευνητές. Τελειώντας την ομιλία του, ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας χάσει όλες τις μάχες και συγκυβερνώντας με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου κάνει μία αντίσταση και ένα αντάρτικο στο θέμα της παιδείας για να δώσει το φιλί της ζωής στον κομματικό του στρατό».

Βασίλης Λεβέντης: Υπέρ του Πανεπιστημιακού ασύλου με πανεπιστημιακή αστυνομία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα καταργήσουμε το Νομοσχέδιο ΑΕΙ

Αλέξης Τσίπρας: Το Νομοσχέδιο ΑΕΙ φέρνει περισσότερη Δημοκρατία στα πανεπιστήμια

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr