Υπουργός Παιδείας: Σε τι ακριβώς διαφωνούν οι Πρυτάνεις;

Υπουργός Παιδείας: Σε τι ακριβώς διαφωνούν οι Πρυτάνεις;

Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (28/07/17) δήλωσε τα εξής:

Σε τι ακριβώς διαφωνούν οι Πρυτάνεις; Ότι στα Μεταπτυχιακά θα παίρνουν το 30% του μισθού τους, για το οποίο με μία τροπολογία από το 20% το πάμε στο 30% . Ή ότι θα υπάρχει επιτροπή στο Υπουργείο, στην οποία θα μετέχουν και οι πρυτάνεις και η οποία το μόνο που θα κάνει είναι να αναπέμπει όποιον παραβιάζει τις αποφάσεις στο ΣτΕ; Δεν διαφωνούν σε αυτά. Ή οι πρυτάνεις διαφωνούν για τους ΕΛΚΕ, για τους οποίους είπανε ότι είναι ένα τεράστιο βήμα το γεγονός ότι στο θέμα των αποθεματικών πήγαμε από το 30% στο 25%. Ή διαφωνούν για τα Περιφερειακά Συμβούλια; Λέτε ότι υπάρχει ασάφεια. Είναι κανείς υπέρ των Συμβουλίων Ιδρυμάτων που καταργούμε; Γιατί αυτό δεν υπάρχει σε καμία ανακοίνωση. Είναι κανείς εναντίον των διετών  δομών; Επίσης δεν υπάρχει σε καμία ανακοίνωση. Είναι κανείς εναντίον της συμμετοχής των φοιτητών; Δεν υπήρξε λέξη για αυτό.


Είναι μόνο δυο σημεία τα οποία τα σεβόμαστε. Είναι το θέμα του ασύλου και της εκλογής των διοικήσεων. Αν σε ένα νομοσχέδιο 170 σελίδων υπάρχουν διαφορές για δυο σοβαρά ζητήματα, αυτό δεν συνιστά μία διαφορά που είναι μετωπική».

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε όλες τις αλλαγές που έρχονται στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr