Κανένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο στα πρώτα 400 του κόσμου!

Κανένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο στα πρώτα 400 του κόσμου!

Θλίψη προκαλεί η βουτιά των ελληνικών πανεπιστημίων στη λίστα με τα καλύτερα ιδρύματα του κόσμου. Κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο δεν βρίσκεται στην φετινή Διεθνή Πανεπιστημιακά Κατάταξη στα 400 καλύτερα του κόσμου.

Στην κορυφή της διεθνούς κατάταξης που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η βρετανική εταιρεία QS World University Rankings, βρίσκονται για ακόμα μια χρονιά το ΜΙΤ, το Stanford και το Harvard.


Ακόμα και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο που συναντά κανείς στην παγκόσμια κατάταξη, πλέον περιλαμβάνεται στην ομάδα των θέσεων 401-410! Το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκονται στην ομάδα 651-700. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην κατάταξη, μας «περνά» ακόμα κι η Αργεντινή, μια χώρα που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από την οικονομική κρίση κι εντούτοις βρίσκεται στην...75η θέση!

Γιατί;

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια διαθέτουν λιγοστούς πόρους για διδασκαλία, επίσης, οι δείκτες της φήμης των ακαδημαϊκών σημειώνουν κατακόρυφη πτώση. Τέλος, έχουμε τη χαμηλότερη βαθμολογία στην επιστημονική έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ..

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr