Τα δέκα πανεπιστήμια επαγγελματικής επιτυχίας!

Τα δέκα πανεπιστήμια επαγγελματικής επιτυχίας!

Παίρνεις ένα πτυχίο και μετά τι; Κορνίζα ή σε κάποιο συρτάρι; Πρόσφατη διεθνής έρευνα αποκαλύπτει τα «best of the best» των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων βάσει της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Μπορεί να έχεις λιώσει παντελόνια στο διάβασμα για ένα πτυχίο. Όμως, το θέμα είναι πόσο καλά σε έχει προετοιμάσει το πανεπιστήμιό σου γι’ αυτό που λέγεται: Αγορά εργασίας. 


Σύμφωνα με την κατάταξη του Higher Education 2016 που δημοσιεύτηκε στους New York Times, για την απασχολησιμότητα, αποκαλύπτεται ποιά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα «τροφοδότησαν» με στελέχη κορυφαίες εταιρίες σε όλο τον κόσμο. 

Το «πρώτο των πρώτων» στην παραγωγή πτυχιούχων έτοιμων για εργασία είναι το «California Institute of Technology», ενώ ακολουθούν το «Massachusetts Institute of Technology» και το «Harvard University». 

Τις θέσεις 4 – 10 καταλαμβάνουν: 

* University of Cambridge 

* Stanford University 

* Yale University 

* University of Oxford 

* Technical University of Munich 

* Princeton University 

* University of Tokyo 

Στην έρευνα που έγινε σε 34 χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δύο πανεπιστήμια στο top 10 της κατάταξης της απασχολησιμότητας, και η Γερμανία με την Ιαπωνία έχουν από ένα. 

Πιο κάτω, ο πίνακας γίνεται πιο διεθνής, με εκπροσώπηση της Κίνας, της Σιγκαπούρης, του Καναδά και της Γαλλίας, στις θέσεις 11-20.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr