απειλή Βρυξέλες, πανεπιστήμιο Βρυξελλών VUB,  Φοιτητές εγκλωβισμένοι ΒΕΛΓΙΟ | Πιθανή νέα απειλή στο πανεπιστήμιο των Βρυξελλών VUB - Φοιτητές εγκλωβισμένοι στο΄Ιδρυμα

Πιθανή νέα απειλή στο πανεπιστήμιο των Βρυξελλών VUB - Φοιτητές εγκλωβισμένοι στο΄Ιδρυμα

Σε δύο ελεγχόμενες εκρήξεις προέβησαν οι αρχές προ ολίγου στις Βρυξέλλες – η μία στο πανεπιστήμιο Vrije στο κέντρο της πόλης και η άλλη στον διεθνή αερολιμένα Ζάβεντεμ, μετέδωσε προ ολίγου το δίκτυο VTM.

Το πανεπιστήμιο των Βρυξελλών VUB συνέστησε σε όσους βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη Έτερμπεκ, στα νότια της πόλης, να κατευθυνθούν σε εσωτερικούς χώρους αμέσως και να παραμείνουν μέσα μετά τη διπλή επίθεση στις Βρυξέλλες σήμερα το πρωί.


Σύμφωνα με σπουδαστή που βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη του Vrije, η αστυνομία έχει διατάξει σπουδαστές και προσωπικό να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, καθώς υπάρχει απειλή για βομβιστική επίθεση κοντά στην πανεπιστημιούπολη. 

Για την έκρηξη στο αεροδρόμιο, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τις αρχές να βρίσκουν και να προβαίνουν σε ελεγχόμενη έκρηξη «γιλέκου εκρηκτικών» που πιθανόν ανήκε σε τρίτο τρομοκράτη.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι αρχές προχωρούν σε προληπτική εκκένωση δύο πυρηνικών εργοστασίων.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σοκ και πανικός επικρατεί στη βελγική πρωτεύουσα καθώς το πρωί της Τρίτης (Μεγάλη Τρίτη για τους Καθολικούς) το αεροδρόμιο των Βρυξελλών συγκλονίστηκε από δύο εκρήξεις, ενώ λίγο αργότερα σημειώθηκε έκρηξη και στο σταθμό του μετρό Σουμάν.

Στις τρομοκρατικές επιθέσεις τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 55 τραυματίστηκαν.

Στο αεροδρόμιο, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε βόμβες κοντά στον έλεγχο των εισιτηρίων της American Airlines. Το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga μετέδωσε ότι πριν τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο υπήρξαν και πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr