Γενική Αργία 25/01: Δεν θα λειτουργήσουν Πανεπιστήμια, ΙΕΚ, Κολλέγια, Σχολεία! (ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ)

Γενική Αργία 25/01: Δεν θα λειτουργήσουν Πανεπιστήμια, ΙΕΚ, Κολλέγια, Σχολεία! (ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ)

Γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 19:30 λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Στις 20:15 έγινε επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας Χρήστο Στυλιανίδη για τις λεπτομέρειες της Γενικής Αργίας.


Τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν πως σύμφωνα με τα όσα μόλις ανακοινώθηκαν για αύριο (Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022) δεν θα λειτουργήσει καμία Βαθμίδα Εκπαίδευσης στις περιοχές:

  • περιφέρεια Αττικής,
  • Εύβοια,
  • Βοιωτία,
  • Κυκλάδες,
  • Κρήτη
  • και Σποράδες

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι για αύριο Τρίτη η περιφέρεια Αττικής, η Εύβοια, η Βοιωτία, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και οι Σποράδες κηρύσσονται σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.

Συγκεκριμένα με βάση τη νομοθεσία, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας, των μέσων μαζικής μεταφοράς και άλλων υπηρεσιών όπου η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείρηση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας. Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμία βαθμίδα εκπαίδευσης ούτε τηλεκπαίδευση δημόσια ή ιδιωτική.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στα «Φοιτητικά Νέα». Παραμείνετε Συντονισμένοι για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση! Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!

Τα «Φοιτητικά Νέα» συνδέθηκαν και σας μετέδωσαν Live τις ανακοινώσεις:

Ποια Πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη (25/01) – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

Τι είναι η γενική αργία

Η αργία είναι μια συγκεκριμένη ημέρα ή μια περίοδος μερικών ημερών κατά την οποία σταματούν εσκεμμένα οι περισσότερες παραγωγικές δραστηριότητες, όπως η λειτουργία των καταστημάτων και επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών. Οι αργίες μπορεί να έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα ή να καθιερώνονται σε ανάμνηση σημαντικών στιγμών στην ιστορία ενός κράτους ή μιας πόλης, όπως επαναστάσεων, νικών σε πολέμους κ.α. Μια αργία συνήθως αφορά την επικράτεια μιας χώρας αλλά υπάρχουν και τοπικές αργίες που αφορούν μια πόλη που γιορτάζει τον πολιούχο της ή την απελευθέρωσή της από ξένη κατοχή.

Η πιο γνωστή αργία, που τηρείται σε πολλές, χριστιανικές κυρίως, χώρες, είναι η ημέρα Κυριακή. Το αντίστοιχό της για το Ισραήλ είναι το Σάββατο και για τις ισλαμικές χώρες η Παρασκευή. Άλλη γνωστή αργία είναι η Πρωτοχρονιά που γιορτάζεται σχεδόν παντού. Στις χώρες όπου ο χριστιανισμός είναι κύρια θρησκεία, αργία θεωρούνται τα Χριστούγεννα, ενώ σε μουσουλμανικές αργία αποτελεί το μπαϊράμι. Η ημέρα της Πρωτομαγιάς, αν και επίσημα θεσμοθετημένη αργία σε πολλές χώρες, από το εργατικό κίνημα θεωρείται απεργία.

Στην Ελλάδα, οι αργίες στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι δώδεκα. Οκτώ σταθερές, η Πρωτοχρονιά (1 Ιανουαρίου), τα Θεοφάνια (6 Ιανουαρίου), η Εθνική Επέτειος της Επανάστασης του 1821 (25 Μαρτίου), η Εργατική Πρωτομαγιά (1 Μαΐου), η Κοίμηση της Θεοτόκου (15 Αυγούστου), η Επέτειος του ΟΧΙ (28 Οκτωβρίου), τα Χριστούγεννα ( 25 Δεκεμβρίου) και η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (26 Δεκεμβρίου) και τέσσερις κινητές, η Καθαρά Δευτέρα, η Μεγάλη Παρασκευή, η Δευτέρα μετά το Πάσχα και η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Το Πάσχα δεν υπολογίζεται ως αργία στο Δημόσιο και στις περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις γιατί, ούτως ή άλλως ως Κυριακή είναι αργία.

Αργίες Πανεπιστήμια: Οι Αργίες του 2022 και τα τριήμερα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr