Πλημμύρισαν Πανεπιστήμια - Αποκαρδιωτικές εικόνες & βίντεο

Πλημμύρισαν Πανεπιστήμια - Αποκαρδιωτικές εικόνες & βίντεο

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» πλήττει σφοδρά την πρωτεύουσα της χώρας. Εικόνες θλίψης και ντροπής έρχονται από τα Πανεπιστήμια σήμερα. Με την πρώτη βροχή τα νερά μπήκαν στα κτίρια, στους διαδρόμους και σε αμφιθέατρα, ενώ η κορύφωση των φαινομένων αναμένεται το απόγευμα και τη νύχτα.

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που φτάνουν από τα Πανεπιστήμια. Ακόμα ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει πως το εσωτερικό της Σχολής Καλών Τεχνών μετατράπηκε μέσα σε λίγη ώρα σε λίμνη ενώ στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών νερά στάζουν από το ταβάνι στους διαδρόμους και στο αμφιθέατρο.


Προβλήματα όπως θα δείτε στα σχετικά βίντεο πιο κάτω σημειώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, σε Σχολές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Να αναφερθεί πως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπως και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ανακοίνωσαν την αναστολή των μαθημάτων για όλες τις Σχολές και Τμήματα για αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021. Ανάλογες ανακοινώσεις αναμένονται και από άλλα Ιδρύματα.

Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κρεμασμένοι στα κάγκελα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, προσπαθούν να βγουν στον δρόμο, καθώς έχει πλημμυρίσει ο εξωτερικός χώρος του Ιδρύματος και η πύλη στην Ιερά Οδό  

Βίντεο και εικόνες από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στη Σχολή Καλών Τεχνών, όπου από την ακραία βροχόπτωση έχουν μετατρέψει το Πανεπιστήμιο σε λίμνη με λασπόνερα να έχει πλημμυρίσει τους χώρους.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η λίμνη νερού που έχει δημιουργηθεί στη Σχολή των Καλών Τεχνών, όπου, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, η στάθμη του νερού έχει φτάσει στα μισά των τοίχων.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε φοιτήτρια: "Κατά τις 12:00 - 12:30 πλημμύρισε το ισόγειο της σχολής, με αποτέλεσμα να έχουμε εγκλωβιστεί οι περισσότεροι σε ένα μόνο κτίριο. Μέσα σε περίπου μία ώρα δόθηκε η εντολή να εκκενωθεί το ισόγειο από όλους τους φοιτητές και να μεταφερθούμε όλοι στους επάνω ορόφους. Εκεί μείναμε για περίπου 2 με 3 ώρες. Προφανώς οι υποδομές δεν ήταν οι κατάλληλες και τα νερά μπαίνανε από παντού από τα παράθυρα, από το ταβάνι, από τις πόρτες από παντού. Μετέπειτα αφού ήρθαν κάποιοι τεχνικοί και κλείσαν ορισμένες πόρτες που προηγουμένως ήταν αδύνατο λόγο της πίεσης του νερού καταφέραμε δειλά δειλά, έχοντας βραχεί μέχρι και τα γόνατα να απομακρυνθούμε από τη σχολή και να κινηθούμε σε ένα πιο ασφαλέστερο μέρος."

Βίντεο και εικόνες από την ΑΣΚΤ

Στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

Τα παρακάτω βίντεο είναι από το αμφιθέατρο και από τους διαδρόμους της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (ΕΚΠΑ). Όπως σημειώνουν οι φοιτητές «για να φτάσουμε στην σχολή μας πρέπει να στοιβαχτούμε σαν σαρδέλες στο λεωφορείο και με την πρώτη βροχή πρέπει να κολυμπάμε στους διαδρόμους για να κυκλοφορήσουμε σε αυτήν. Θέλουμε αμφιθέατρα ανοιχτά και ζωντανά με μέτρα προστασίας. Θέλουμε τις σπουδές αναβαθμισμένες με καθηγητές, σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό».

Δείτε βίντεο

Τέρμα Ζωγράφου, σε μια από την είσοδος που χρησιμοποιούν οι φοιτητές για να πάνε στη Φιλοσοφική. Το πριν και το μετά!

Στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών προγραμματίζεται Γενική Συνέλευση του συλλόγου την Τετάρτη 20/10 στις 12:00 στην 313.

Στο Φυσικό Αθήνας

Το αμφιθέατρο του 1ου έτους του Φυσικού ΕΚΠΑ πλημμύρισε...

Στο βίντεο που ακολουθεί, οι καθαρίστριες του Φυσικού του ΕΚΠΑ βρίσκονται σε απόγνωση! «Είμαστε μόνο δύο τι να πρωτοκάνουμε, απολυμάνσεις ή να μαζεύουμε τα νερά;».

Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ύστερα από την υψηλή βροχόπτωση στην Αττική, πλημμύρισε ο κεντρικός διάδρομος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες που έφτασαν στα «Φοιτητικά Νέα». Να αναφερθεί πως το πανεπιστημιακό ίδρυμα ανέστειλε την εκπαιδευτική του λειτουργία για σήμερα και αύριο λόγω των καιρικών συνθηκών.

Σκηνές που θυμίζουν περισσότερο πισίνα παρά τον κεντρικό διάδρομο του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος αντίκρισαν νωρίτερα οι φοιτητές. Μια μπόρα όπως λένε ήταν αρκετή για να πλημμυρίσει ο κεντρικός διάδρομος στην Πανεπιστημιούπολη 1 (Πρώην ΤΕΙ Αθήνας). 

Δείτε εικόνες

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Σήμερα κατα την διάρκεια της βροχής πλημμύρισε το αμφιθέατρο Α004 του Κτιρίου Λαμπαδαρίου της σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ. Σε αίθουσα όπου κανονικά διεξάγονται μαθήματα!

Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στη Σχολή Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ

Στο Γρυπάρειο Μέγαρο:

Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Νερά μπήκαν και στη βιβλιοθήκη του Παντείου Πανεπιστημίου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr