Συρίγος: «Επαναστατική γυμναστική» οι καταλήψεις των πανεπιστημίων

Συρίγος: «Επαναστατική γυμναστική» οι καταλήψεις των πανεπιστημίων

"Αυτές οι κινήσεις που γίνονται είναι κινήσεις επαναστατικής γυμναστικής. Προσέξτε, αυτή τη στιγμή τα πανεπιστήμια δεν έχουν φοιτητές, όλα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης. Είναι συγκεκριμένες ομαδούλες που αρέσκονται να κάνουν επαναστατική γυμναστική και έτσι πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε".

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος (αρμόδιος για τα ΑΕΙ) σε σημερινές του δηλώσεις αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που γίνονται σε διάφορα πανεπιστήμια της χώρας, ανέφερε ότι:


«Ξεκίνησε από το Μετσόβιο και συνεχίστηκε στο Αριστοτέλειο, μετά στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπως και στο πανεπιστήμιο Πειραιώς. Μια μικρή ομάδα ατόμων, κάποιοι μπορεί να μην ήταν φοιτητές, απέκλεισαν την πρόσβαση στα ιδρύματα. Είχαμε και καταλήψεις, στο Μετσόβιο πρέπει να έχουν γίνει κάποιες ζημιές. Αυτό γίνεται για την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια. Είναι επαναστατική γυμναστική αυτή, για να κρατιόμαστε σε εγρήγορση».

«Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι αστυνομικοί θα μπουν μέσα από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021. Θα προσληφθούν, θα εκπαιδευτούν και μετά θα μπουν», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr