Κλειστά Πανεπιστήμια: Τι ισχύει μέχρι τις 25/01

Κλειστά Πανεπιστήμια: Τι ισχύει μέχρι τις 25/01

Δημοσιεύθηκε στις 16/01/2021 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επέκταση των μέτρων για την πανδημία COVID-19 έως και τη Δευτέρα 25 Ιανουάριου 2021. Τι θα ισχύσει για τις εκπαιδευτικές δομές (ΑΕΙ, Κολλέγια, ΑΕΝ, ΙΕΚ, φροντιστήρια κ.ά.)

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν "Τι θα ισχύσει για τις εκπαιδευτικές δομές (ΑΕΙ, Κολλέγια, ΑΕΝ, ΙΕΚ, φροντιστήρια κ.ά.)" και παρακάτω όλα όσα ορίζονται για την μετακίνηση των φοιτητών.


Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.)

Ειδικές διατάξεις που Θέτουν περιορισμούς και μέτρα στη λειτουργία των Α.Ε.Ι. παραμένουν σε ισχύ.

Η υπό στοιχεία 115744/Ζ1/4.9.2020 (Β' 3707) κοινή υπουργική απόφαση παραμένει σε ισχύ μόνο στο μέτρο που δεν αντίκειται στην παρούσα.

Κατά τη λειτουργία των υπηρεσιών των Α.Ε.Ι. εφαρμόζονται τα μέτρα που ισχύουν για τις δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις (σημεία 2 και 3 του παρόντος).

Οι ρυθμίσεις που αφορούν στη διεξαγωγή εξετάσεων με φυσική παρουσία εφαρμόζονται σε κάθε είδους εξετάσεις που διενεργούνται εντός των εγκαταστάσεων των Α.Ε.Ι., ανεξαρτήτως εάν το Α.Ε.Ι. έχει την επιμέλεια διεξαγωγής τους.

Οι ρυθμίσεις του παρόντος ισχύουν και για τα Κολλέγια, καθώς και για τις Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

• Τηλε-εκπαίδευση

• Αναστολή κάθε είδους εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης φοιτητών, με εξαίρεση τη δυνατότητα διενέργειας κλινικών ασκήσεων φοιτητών του τελευταίου έτους των προγραμμάτων σπουδών α' κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας των Α.Ε.Ι., κατόπιν απόφασης της Συγκλήτου του οικείου Α.Ε.Ι..

• Αναστολή διενέργειας εξετάσεων με φυσική παρουσία.

• Αναστολή λειτουργίας βιβλιοθηκών, αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναγνωστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων των Α.Ε.Ι..

• Απαγόρευση ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων εντός των Α.Ε.Ι..

Σχολεία, ΙΕΚ και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Ειδικές διατάξεις στην υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.69543/31.10.2020 (Β' 4810) κοινή υπουργική απόφαση, όπως παρατάθηκε και τροποποιήθηκε με την υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.969/7.1.2021 (Β' 23) κοινή υπουργική απόφαση, οι οποίες Θέτουν περιορισμούς και μέτρα στη λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους - τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, Δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, δημοσίων και ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής  Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους, παραμένουν σε ισχύ, κατά το μέρος κατά το οποίο δεν αντίκεινται στις διατάξεις της παρούσας.

Η υπό στοιχεία 120126/ΓΔ4/12.9.2020 (Β' 3882) κοινή απόφαση της Υπουργού και της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως έχει τροποποιηθεί με τις υπό στοιχεία 13145 1/ΓΔ4/309.202Ο (Β' 4264), 151978/ΓΔ4/7.11.2020 (Β' 4900) και 155689/ΓΔ4/14.11.2020 (Β' 5044) όμοιες αποφάσεις, παραμένει σε ισχύ.

Οι διοικητικές λειτουργίες των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών δεν Θίγονται από την εφαρμογή της παρούσας.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

• Αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των Γυμνασίων και των Λυκείων Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών του παρόντος σημείου (συμπεριλαμβανομένων και των φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών) με επιφύλαξη των κάτωθι αναφερομένων.

• Διενέργεια σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας κατ' εφαρμογή της υπό στοιχεία 120126/ΓΔ4/12.9.2020 (Β' 3882) κοινής απόφασης της Υπουργού και της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως έχει τροποποιηθεί με τις υπό στοιχεία 131451/ΓΔ4/30.9.2020 (Β' 4264), 151978/ΓΔ4/7.11.2020 (Β' 4900) και 155689/ΓΔ4/14.11.2020 (Β' 5044) όμοιες αποφάσεις.

• Δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων), καθώς και των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, εξαιρουμένων των απογευματινών δραστηριοτήτων, με την επιφύλαξη του σημείου 20 ως προς τις αθλητικές δραστηριότητες. Η λειτουργία των δομών του προηγούμενου εδαφίου πραγματοποιείται με υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, αλλά όχι κατά τη διάρκεια της φυσικής αγωγής. Κατ' εξαίρεση, η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στις περιπτώσεις που δεν είναι συμβατή με τον βαθμό και το είδος της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης.

• Η πρόβλεψη της παρούσας για τη δια ζώσης λειτουργία των ως άνω σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ισχύει και για τις περιοχές της Επικράτειας στις οποίες έχουν επιβληθεί, επιπροσθέτως των προβλεπόμενων μέτρων κατά την παρούσα απόφαση, έκτακτα μέτρα για λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας, που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

• Εξαιρετικώς επιτρέπεται η διεξαγωγή εξετάσεων (συμπεριλαμβανομένων και εξετάσεων γλωσσομάθειας) για τελειόφοιτους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ή αποφοίτους, οι οποίες απαιτούνται από Πανεπιστήμια του εξωτερικού για την εισαγωγή υποψηφίων στο Β' εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 ή για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, και Θα διεξαχθούν από ιδιωτικούς φορείς/εξεταστικά κέντρα, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής των άρθρων 19 και 20 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.69543/31.10.2020 (Β' 4810) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει. Οι φορείς/εξεταστικά κέντρα οφείλουν να γνωστοποιήσουν τη διάρκεια λειτουργίας τους και τους κανόνες τήρησης υγιεινής στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

• Αναστολή λειτουργίας για τις δομές καλλιτεχνικές εκπαίδευσης και δυνατότητα τηλε-εκπαίδευσης.

• Εξαιρετικώς επιτρέπεται η δια ζώσης εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων και των Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς τηρουμένων των μέτρων προστασίας της υγείας και αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Μετακίνηση Φοιτητών

Όλα όσα ορίζει η επικαιροποιημένη απόφαση/ΦΕΚ της 16ης Ιανουαρίου 2021:

Περιορισμός της κυκλοφορίας

Για την περ. (ιε) της παρ. 2, ειδικώς στην περίπτωση μετακίνησης εκτός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή της Περιφέρειας Αττικής, η βεβαίωση κίνησης αφορά αποκλειστικά εφάπαξ μετακίνηση και περιέχει: α) στην περίπτωση των φοιτητών Τμημάτων/ Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., το ονοματεπώνυμο, τον τόπο μόνιμης κατοικίας και τον τόπο που εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας του Α.Ε.Ι. όπου φοιτά και αποτελεί τον προορισμό του/της και την αιτιολογία της κίνησης προς την περιφερειακή ενότητα που εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας του Α.Ε.Ι., λόγω συμμετοχής στη διεξαγωγή κλινικών ασκήσεων με φυσική παρουσία σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του Α.Ε.Ι. και β) στην περίπτωση των Δοκίμων Υπαστυνόμων, Δοκίμων Αστυφυλάκων, Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου και των σπουδαστών των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, φύλλα αδείας/πορείας που χορηγούνται, κατά περίπτωση, από τη Σχολή Αξιωματικών ή τη Σχολή Αστυφυλάκων ή τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων. Ο φοιτητής/η φοιτήτρια της περ. α) φέρει υποχρεωτικά μαζί του αστυνομική ταυτότητα και ο δόκιμος της περ. β) υπηρεσιακή ταυτότητα.

Μετακινήσεις εκτός Περιφερειακής Ενότητας ή Περιφέρειας

1. Απαγορεύεται η μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εκτός των ορίων της Περιφέρειας, εξαιρουμένων των περιπτώσεων μετακίνησης, με οποιονδήποτε τρόπο: α) από και προς την εργασία, β) για λόγους υγείας, γ) προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας, δ) για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ε) για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών, σύμφωνα με την περ. (ιε) της παρ. 2 του άρθρου 3 ή για εφάπαξ μετάβαση μαθητή/μαθήτριας, εξεταζόμενου/ εξεταζόμενης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων, σύμφωνα με την περ. (β) της παρ. 2 του άρθρου 3. Η περ. (ιδ) της παρ. 2 του άρθρου 3 εφαρμόζεται αναλόγως. Για την πιστοποίηση των λόγων κατ’ εξαίρεση μετακίνησης εφαρμόζονται οι παρ. 3 και 5 του άρθρου 3.

2. Από την εφαρμογή του παρόντος εξαιρείται η μετακίνηση από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Θαλάσσιες συνδέσεις εντός της Χώρας

1. Απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε τύπου πλοίου και σκάφους και της λειτουργίας πορθμείων για τη μεταφορά επιβατών δια θαλάσσης, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, λαντζών και θαλασσίων ταξί από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντιστρόφως, καθώς και μεταξύ των νησιών της χώρας. Από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου εξαιρείται η κυκλοφορία πλοίων και σκαφών προς τον σκοπό μεταφοράς επιβατών δια θαλάσσης για τους λόγους των περ. α), γ), στ), ζ), ι), ια) και ιδ) της παρ. 2 του άρθρου 3. Ειδικώς η μετακίνηση από τα μικρά νησιά προς τα μεγαλύτερα νησιά, καθώς και των κατοίκων του Δήμου ΤροιζηνίαςΜεθάνων προς τη νήσο Πόρο, επιτρέπεται και για τους λόγους των περ. δ) και ε) της παρ. 2 του άρθρου 3. Από την εφαρμογή της παρούσας εξαιρείται η μετακίνηση από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

2. Απαγορεύεται εντός της ελληνικής Επικράτειας ο απόπλους και ο κατάπλους κάθε τύπου ερασιτεχνικού σκάφους, των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, ανεξαρτήτως σημαίας. Τα εν λόγω πλοία και σκάφη δύνανται να μετακινούνται στις ακόλουθες περιπτώσεις: α) Έκτακτης ανάγκης και ανωτέρας βίας που αφορούν σε μηχανική βλάβη, ζημία, κυβερνησία και λοιπές συναφείς, απολύτως αναγκαίες, περιπτώσεις που συναρτώνται με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, β) μεθορμίσεων και δοκιμαστικών πλόων, σύμφωνα με τις εκάστοτε κείμενες διατάξεις και τις διαταγές των οικείων Λιμενικών Αρχών, γ) εφοδιασμού των πλοίων και σκαφών με καύσιμα, νερό και εφόδια, δ) καταπόπλων σε/από ναυπηγεία προς επισκευή και εκτέλεση λοιπών συναφών εργασιών. Μετά την περάτωση των ανωτέρω εργασιών, επιτρέπεται απόπλους για μεμονωμένο πλου κενό επιβατών, είτε στον λιμένα ελλιμενισμού του πλοίου, είτε σε έτερο λιμένα επιθυμίας του Πλοιάρχου αυτού, ε) εξυπηρέτησης αποκλειστικά σκοπών που σχετίζονται με την ασφάλεια κρίσιμων ενεργειακών υποδομών της χώρας. Η παρούσα περίπτωση αφορά αποκλειστικά στα επαγγελματικά πλοία αναψυχής του ν. 4256/2014 (Α’ 92). 3. Απαγορεύεται ο κατάπλους στην ελληνική Επικράτεια κρουαζιερόπλοιων, ανεξαρτήτως σημαίας για τη διενέργεια κρουαζιέρας. Κρουαζιερόπλοια, τα οποία ήδη κατά τον χρόνο έναρξης ισχύος της παρούσας, βρίσκονται ήδη εν πλω εντός της ελληνικής Επικράτειας για διενέργεια κρουαζιέρας, δύνανται να τη συνεχίσουν χωρίς αποβίβαση των επιβατών στους λιμένες προσέγγισης της Χώρας, πλην του προγραμματισμένου τελικού λιμένα της κρουαζιέρας, εφόσον αυτός είναι ελληνικός. Μετά τον κατάπλου των πλοίων κατά το προηγούμενο εδάφιο, απαγορεύεται η μετακίνησή τους εντός της ελληνικής Επικράτειας.

Τι ορίζει η περ. (ιε) της παρ. 2 του άρθρου 3:

2. Από τις 5.00 έως τις 21.00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: ...

ιε) Μετακίνηση για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών α’ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. ή για λόγους φοίτησης Δοκίμων Υπαστυνόμων, Δοκίμων Αστυφυλάκων και Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και σπουδαστών των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

3. Για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση των περ. (α) και (ιβ) της παρ. 2 πρέπει ο πολίτης να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και βεβαίωση κίνησης (βεβαίωση τύπου Α), σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Η βεβαίωση κίνησης παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου, από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση αυτοαπασχολούμενου, ελεύθερου επαγγελματία ή επιτηδευματία από τον ίδιο, περιέχει δε το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του, λαμβανομένης υπόψη και τυχόν αναγκαίας υπερωριακής απασχόλησης. Η βεβαίωση του προηγούμενου εδαφίου μπορεί να αποκτάται με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

...

4. Για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση της περ. (β) της παρ. 2 η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια, παρέχεται από τον Διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας/φορέα/ εξεταστικό κέντρο περιέχει δε το ονοματεπώνυμο του μαθητή/της μαθήτριας, του εξεταζόμενου/της εξεταζόμενης, τον τόπο κατοικίας και τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του μαθητή/της μαθήτριας, του εξεταζόμενου/ της εξεταζόμενης. Για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση της περ. (ιε) της παρ. 2 η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια και παρέχεται από τη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Ε.Ι. όπου είναι εγγεγραμμένος κάθε φοιτητής/τρια, που δικαιούται βεβαίωση κίνησης, λόγω διενέργειας κλινικών ασκήσεων. Η βεβαίωση περιέχει το ονοματεπώνυμο του φοιτητή/της φοιτήτριας, τον τόπο κατοικίας του/της, τη διεύθυνση του Τμήματος ή Σχολής του Α.Ε.Ι., νοσοκομείου ή άλλου χώρου στον οποίο διεξάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών στο οποίο φοιτά, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του φοιτητή/ της φοιτήτριας σε εβδομαδιαία βάση. Η βεβαίωση του προηγούμενου εδαφίου παρέχεται ηλεκτρονικά από τη Γραμματεία προς τον φοιτητή/την φοιτήτρια μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φέρει είτε ψηφιακή υπογραφή είτε σκαναρισμένη πρωτότυπη υπογραφή και σφραγίδα του Α.Ε.Ι.. Ο φοιτητής/η φοιτήτρια φέρει υποχρεωτικά μαζί του αστυνομική ταυτότητα. Οι βεβαιώ σεις της παρούσας λαμβάνονται από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στα «Φοιτητικά Νέα». Μείνετε Συντονισμένοι για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση!

ΤΟ ΦΕΚ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr