Υφ. Παιδείας: "Δεν θα επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια δια ζώσης" - Ανησυχία φοιτητών μετά τις δηλώσεις

Υφ. Παιδείας: "Δεν θα επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια δια ζώσης" - Έντονη η ανησυχία των φοιτητών

Αυξήθηκε η ανησυχία των φοιτητών μετά τις σημερινές δηλώσεις του νέου Υφυπουργού Παιδείας (αρμόδιου για τα ΑΕΙ) Άγγελου Συρίγου σχετικά με την παράταση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των φοιτητών για όλο το Εαρινό Εξάμηνο (μέχρι τον Ιούνιο).

Η εξεταστική του τρέχοντος χειμερινού εξαμήνου στα Πανεπιστήμια θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως μέσω της τηλεκπαίδευσης και όχι διά ζώσης, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος.


Ο υφυπουργός Παιδείας μιλώντας το πρωί στον Αντέννα ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια ούτε το εαρινό εξάμηνο για δια ζώσης εκπαίδευση των φοιτητών και θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση μέχρι τον Ιούνιο.

Αναλυτικά ο κ. Συρίγος δήλωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κινείται στη λογική να μην λειτουργήσουν διά ζώσης τα πανεπιστήμια μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους. Όπως σημείωσε, «προβληματιστήκαμε πάρα πολύ για το αν το επόμενο εξάμηνο, μήπως περιμένουμε μέχρι το Πάσχα και ανοίξουν τα πανεπιστήμια από το Πάσχα και μετά. Κινούμαστε στη λογική να μην λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια δια ζώσης όλο το επόμενο εξάμηνο (εαρινό)μέχρι το τέλος. Θα είναι μόνο με τηλεκπαίδευση».

Λίγο αργότερα... "είτε διά ζώσης είτε εξ αποστάσεως μαθήματα"

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Παιδείας στον Σκάι "ανακάλεσε" τις αρχικές δηλώσεις εξηγώντας ότι για το εαρινό εξάμηνο η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να υπάρξει μία οριζόντια λύση για όλο το εξάμηνο, δηλαδή είτε διά ζώσης είτε εξ αποστάσεως μαθήματα, αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων και των εισηγήσεων των ειδικών. «Δηλαδή να μην κάνουμε άλλα τον Μάρτιο και άλλα τον Απρίλιο και τον Μάιο. Οι προτάσεις θα κατατεθούν αφού δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να μας πει τι μπορεί να γίνει το επόμενο εξάμηνο», όπως εξήγησε ο υφυπουργός Παιδείας.

Όσον αφορά τα εργαστήρια και τις πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών που απαιτούν φυσική παρουσία, ο κ. Συρίγος σημείωσε, ότι έχει ζητηθεί από τα πανεπιστήμια να δώσουν στοιχεία στο υπουργείο Παιδείας για ταπρογράμματα, τα οποία θα κατατεθούν στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Τις επόμενες ημέρες, όπως είπε, θα γίνουν ανακοινώσεις.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr