Πέτσας: Θα ανοίξουν σταδιακά οι βαθμίδες της Εκπαίδευσης - Ανακοινώνεται το σχέδιο από τον Πρωθυπουργό

Πέτσας: Θα ανοίξουν σταδιακά οι βαθμίδες της Εκπαίδευσης - Ανακοινώνεται αύριο το σχέδιο από τον Πρωθυπουργό

Το σχέδιο για τα μέτρα χαλάρωσης θα ανακοινωθεί αύριο στις 6.30 από τον πρωθυπουργό, και οι λεπτομέρειες θα εξειδικευτούν στη συνέχεια από τους αρμόδιους υπουργούς, ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ανακοίνωσε επίσης ότι οι συμβολικοί εορτασμοί της Πρωτομαγιάς μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Δείξαμε ότι οι Έλληνες στα δύσκολα ενωμένοι τα καταφέρνουμε. Και το ίδιο ενωμένοι θα προχωρήσουμε στη σταδιακή μετάβαση στη νέα κανονικότητα. Η πορεία αυτή θα γίνει με σχέδιο σταδιακά συγκροτημένα. Μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν έως στις 4 Μαΐου, το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε επιμέρους στοχευμένες φάσεις, διαδοχικά μέσα τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Ο κανόνας θα είναι ότι στα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων απέχουν χρονικά μεταξύ τους ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας.


Αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής με συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού. Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά και σε εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σε επόμενη φάση θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις εστίασης πάντοτε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού. Ανοικτές θα είναι και οι εκκλησίες, η ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους και για το ποίμνιο.

Εν συνεχεία θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες, αρχικά 12μηνης διάρκειας, και αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών και τα εποχικά τουριστικά καταλύματα από τέλος Ιουνίου - αρχές Ιουλίου. Η φιλοσοφία και η διαδοχικές φάσεις του σχεδίου μετάβασης στη νέα κανονικότητα θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αύριο Τρίτη 28 Απριλίου στις 6 το απόγευμα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει κοινή παρουσίαση των πτυχών του σχεδίου από τους συναρμόδιους Υπουργούς».

Συντονιστείτε αύριο στα «Φοιτητικά Νέα» για να παρακολουθήσετε ζωντανά τις εξελίξεις για τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr