Υπουργός Παιδείας για Πανεπιστήμια: Βασική προτεραιότητα τα εργαστήρια και οι εξετάσεις του εξαμήνου

Υπουργός Παιδείας για Πανεπιστήμια: Βασική προτεραιότητα τα εργαστήρια και οι εξετάσεις του εξαμήνου

Τι είπε για τα Πανεπιστήμια η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή.

Αναλυτικά αναφερόμενη στα πανεπιστήμια ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να βιαστούν να επιστρέψουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα καθώς αποδίδει “εξαιρετικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το 96% των προπτυχιακών μαθημάτων καλύπτεται, δεν καλύπτονται τα κλινικά, εργαστηριακά μαθήματα τα οποία λόγω των συνθηκών υπάρχουν δυσκολίες. Βασική μας προτεραιότητα προς επίλυση είναι τα εργαστήρια, πότε αυτά θα μπορέσουν να ξαναξεκινήσουν και πώς και πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις εξαμήνου”.


Σύμφωνα με την Υπουργό, τα παραπάνω ζητήματα μελετούν οι ειδικοί και αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις που θα παρθούν από τον Πρωθυπουργό.

Για φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ενώ για τις εξετάσεις στα ξενόγλωσσα πτυχία τόνισε ότι «έχουν γίνει ανακοινώσεις ήδη από τους ίδιους τους οργανισμούς».

Η υπουργός πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τα σχολικά λεωφορεία, τα ενοίκια των φοιτητών, τα χρήματα που έχουν δοθεί για εκδρομές, τα ιδιωτικά δίδακτρα κι όλα τα θέματα που αφορούν στο σύστημα της εκπαίδευσης. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr