Στο "στόχαστρο" του Υπουργείου Παιδείας τα ΤΕΙ που πανεπιστημιοποιήθηκαν

Στο "στόχαστρο" του Υπουργείου Παιδείας τα ΤΕΙ που έγιναν πανεπιστήμια

Στο «στόχαστρο»,  του υπουργείου Παιδείας μπαίνουν τα τμήματα των ΤΕΙ , τα οποία Πανεπιστημιοποιήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες σε πανεπιστήμια από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ηδη ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης όπως αναφέρει το Εθνος έστειλε σχετικό έγγραφο στις διοικήσεις των 10 πανεπιστημίων τα οποία απορρόφησαν ΤΕΙ, με το οποίο ζητά να τον ενημερώσουν σχετικά για τυχόν εκκρεμότητες και δυσλειτουργίες λόγω των συγχωνεύσεων ΤΕΙ με Πανεπιστήμια. Τα 10 πανεπιστήμια είναι το Γεωπονικό, το Διεθνές, το ΕΚΠΑ, το Ιόνιο, το ΠΑΔΑ, το Δυτικής Μακεδονίας, το Θεσσαλίας, το Ιωαννίνων, το Πατρών και το Πελοποννήσου. 


Ο κ. Διγαλάκης ζητά ενημέρωση για τη λειτουργική κατάσταση των μητρώων των φοιτητών και αποφοίτων μετά τις εντάξεις-συγχωνεύσεις και αντιστοιχίσεις παλαιών και νέων τμημάτων καθώς και για τη γενικότερη διοικητική υποστήριξη των φοιτητών και αποφοίτων όπως π.χ. κατά την παροχή βεβαιώσεων σπουδών.

Ο υφυπουργός μεταξύ άλλων προτρέπει τα συγκεκριμένα ΑΕΙ να τον ενημερώσουν για τυχόν προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει από τη διαδικασία ένταξης και βρίσκονται σε εξέλιξη και να απαντήσουν σε ποιες ενέργειες αντιμετώπισής τους έχουν προβεί ή σκοπεύουν να προβούν.

Ζητά, επίσης, και τη συνδρομή των Πρυτανικών Αρχών στην καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης ως προς τα κρίσιμα -και οικονομικής φύσεως- ζητήματα για τη σίτιση των φοιτητών, συμπεριλαμβανομένων και πιθανών προβλημάτων (και διοικητικής φύσεως) σε σχέση με τους αναδόχους - παρόχους σίτισης, για τη στέγαση και για τη μετακίνησή τους. Επίσης ζητά σχετική ενημέρωση ως προς τη διαχείριση και πιθανά κωλύματα-προβλήματα κατά τη διαδικασία υλοποίησης της πρακτικής άσκησης των φοιτητών οι οποίοι προέρχονται από τα ενταγμένα ΤΕΙ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr