Υπουργός Παιδείας: Το 10 θα είναι η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστημιακά Τμήματα

Υπουργός Παιδείας: Το 10 θα είναι η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστημιακά Τμήματα

Στις προθέσεις μας είναι τα Πανεπιστήμια να ορίζουν, πρώτον τον αριθμό των εισακτέων και παράλληλα να ορίζουν τη βάση εισαγωγής. Θέλουμε το δέκα να είναι η ελάχιστη βάση εισαγωγής και από εκεί και πέρα τα Πανεπιστήμια, το κάθε ίδρυμα, να μπορεί να ορίζει μια βάση εισαγωγής πάνω από την ελάχιστη. Όποια θέλει,: 15,16, 17,13, ότι θέλει το κάθε Πανεπιστήμιο.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.


Αναλυτικά στη συνέντευξή της δήλωσε ότι «Το λέμε ευθέως ότι είναι αδιανόητο ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει για ιδρύματα που κάποιος μπαίνει με 3» ενώ πρόσθεσε ότι το υπουργείο μελετά ένα συνολικά νέο θεσμικό πλαίσιο για όλη την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Στις θέσεις μας είναι να ορίζουν τα πανεπιστήμια τον αριθμό των εισακτέων με τρόπο δεσμευτικό και να ορίζουν τη βάση εισαγωγής πάνω από μια ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα έχει ορίσει η πολιτεία. Η πολιτεία θα μπορεί να ορίσει για παράδειγμα ως βάση εισαγωγής το 10 και μία σχολή να επιλέξει πως η ελάχιστη βάση εισαγωγής της είναι το 15. Ό,τι θέλει το κάθε πανεπιστήμιο. Πρέπει σιγά-σιγά να πάμε σε ένα σύστημα που τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα είναι πιο αυτόνομα. Αυτός είναι ο στόχος» ανέφερε σχετικά η Ν. Κεραμέως.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr