Πρύτανης Πανεπιστημίου: Με κάρτα εισόδου η πρόσβαση στο πανεπιστήμιο από τη νέα χρονιά

Πρύτανης Πανεπιστημίου: Με κάρτα εισόδου η πρόσβαση στο πανεπιστήμιο από τη νέα χρονιά

Πανεπιστημιακά ΝέαΝέο Πρύτανη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ανέδειξαν οι χθεσινές Πρυτανικές Εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα σε αριθμό φοιτητών της χώρας.

Νέος Πρύτανης εξελέγη ο Πρόεδρος του Τμήματος Κτηνιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας. Νίκος Παπαϊωάννου. Ο κ. Παπαϊωάννου έλαβε 54,3% των ψήφων έναντι 45,7% του ανθυποψηφίου του καθηγητή Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών, Θεόδωρου Λαόπουλου.


Ο νεοεκλεγείς Πρύτανης μιλώντας στη Δημοτική Τηλεόραση της Θεσσαλονίκης την επομένη των πρυτανικών εκλογών, δήλωσε έτοιμος να πατάξει τα φαινόμενα της παραβατικότητάς με πλήθος δράσεων που θα ξεκινήσουν πριν την ανάληψη των καθηκόντων του την 1 Σεπτεμβρίου. Δεσμεύτηκε για τον έλεγχο όλων όσων εισέρχονται στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.

Διαδραστικός χάρτης με όλα τα Πανεπιστημιακά Τμήματα

Τάχθηκε υπέρ της Αριστείας και ξεκαθάρισε τις προθέσεις του αναφορικά με ζητήματα όπως η διευκόλυνση της καθημερινότητας, η στάθμευση στο campus, η αισθητική, η προστασία και η ασφάλεια του πανεπιστημίου.

Πανεπιστημιακό Άσυλο

«Το πιο καυτό για μένα ζήτημα είναι η ασφάλεια. Η βία και η ανομία μέσα στο Πανεπιστήμιο πρέπει να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν για όλη την επικράτεια...

Στις 11 Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Κοινότητα του ΑΠΘ θα στείλει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για το τι θα πρέπει να γίνει στον τομέα αυτό στη νέα διακυβέρνηση, η οποία ελπίζουμε πως θα ανταποκριθεί στη βούληση της ελληνικής κοινωνίας να καταργηθεί το άσυλο που προσφέρει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στην παρανομία εντός των ΑΕΙ».

Τα παραπάνω είχε δηλώσει ο νέος Πρύτανης του ΑΠΘ στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγες μέρες πριν τις πρυτανικές εκλογές σχετικά με το Πανεπιστημιακό άσυλο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr