Μαθητές Γ' Λυκείου: Πότε υπολογίζεται να επιστρέψουν στα θρανία

Μαθητές Γ' Λυκείου: Πότε υπολογίζεται να επιστρέψουν στα θρανία

Με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων σήμερα, η συζήτηση που θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες είναι το πότε θα ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες.

Τις τελευταίες ώρες ανάβει η συζήτηση για το άνοιγμα των υπόλοιπων εκπαιδευτικών βαθμίδων. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κατά προτεραιότητα η Γ' Λυκείου πριν από τις υπόλοιπες τάξεις του Γυμνασίου και Λυκείου. 


Προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί διακαώς το άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων αλλά σε αυτό θα γίνει σε σύμφωνη γνώμη με τους λοιμωξιολόγους. Δύο είναι οι πιθανές ημερομηνίες επιστροφής των μαθητών της Γ' Λυκείου.

Το πρώτο σενάριο θέλει τους μαθητές της Γ' Λυκείου να επιστρέφουν την επόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ωστόσο δεν είναι και το επικρατέστερο. Το επικρατέστερο σενάριο θέλει τα μαθήματα να ξεκινούν 25 Ιανουαρίου. 

Η Γ' Λυκείου αποτελεί προτεραιότητα τόσο προσωπικά για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας καθώς οι μαθητές βρίσκονται στην τελευταία τάξη του σχολείου και ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις πανελλήνιες 2021. Μάλιστα, το κλείσιμο των σχολείων για περισσότερο από δύο μήνες, οδήγησε το υπουργείο Παιδείας στη μείωση της ύλης για τις Πανελλαδικές 2021.

Αποφασίζουν αυτή την εβδομάδα οι λοιμωξιολόγοι

Στόχος είναι να ανοίξουν τα λύκεια, αλλά και τα γυμνάσια μέχρι το τέλος Γενάρη, αρκεί να το επιτρέπει και η επιδημιολογική εικόνα.

Οι λοιμωξιολόγοι τόνιζαν την προηγούμενη εβδομάδα πως το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου είναι η επόμενη προτεραιότητα, με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο να τονίζει πως «τον Γενάρη θα πάμε με ήπια βήματα».

Το ίδιο τόνισε και ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας, διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως αυτή την εβδομάδα θα συζητηθεί το άνοιγμα στα γυμνάσια και τα λύκεια.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ειδική μέριμνα για την Γ’ Λυκείου» επισημαίνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενώ ερωτηθείσα για το πότε προβλέπεται το άνοιγμα των λυκείων, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί που είναι στην Γ’ Λυκείου είναι ταυτόχρονα και στην Α’ και Β’, άρα δεν μπορούν να διδάσκουν ταυτόχρονα και δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Αυτό είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί προτού αποφασιστεί το άνοιγμα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr