Υποψήφιοι ΣΕΦΑΑ: Οδηγίες για τις επαναληπτικές πανελλαδικές και τις εξετάσεις Ελλήνων εξωτερικού

Υποψήφιοι ΣΕΦΑΑ: Οδηγίες για τις επαναληπτικές πανελλαδικές και τις εξετάσεις Ελλήνων εξωτερικού

Οδηγίες για τους υποψηφίους Σ.Ε.Φ.Α.Α. που θα λάβουν μέρος στις υγειονομικές εξετάσεις και τις πρακτικές δοκιμασίες, μέσω της επιτροπής εξετάσεων της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας.

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ & ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


1.1. Οι πρακτικές δοκιμασίες θα διεξαχθούν από 14 έως 21 Σεπτεμβρίου 2020. Το πρόγραμμα των πρακτικών δοκιμασιών είναι συνημμένο του παρόντος εγγράφου (Πίνακας 1).

1.2. 1.2. Η κατάθεση των δικαιολογητικών και η Υγειονομική εξέταση θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών, οδός Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή (χάρτης εδώ), σύμφωνα με το πρόγραμμα του. Επισημαίνεται ότι λόγω των συνθηκών που ισχύουν φέτος, εξαιτίας της Covid-19, για την αποφυγή συγχρωτισμού και την ομαλή διεξαγωγή της υγειονομικής εξέτασης των υποψήφιων, θα τηρηθεί αυστηρά το πρόγραμμα προσέλευσης υποψηφίων για την κατάθεση δικαιολογητικών.

1.3. Υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να προσέλθουν για την κατάθεση δικαιολογητικών και την υγειονομική εξέταση, σε ημερομηνία και ώρα διαφορετική από την προβλεπόμενη από τον Πίνακας 1, παρακαλούμε να αποστείλουν σχετικό αίτημα στην διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα: «Ορισμός ημέρας και ώρας προσέλευσης για την κατάθεση δικαιολογητικών για εξετάσεις ΣΕΦΑΑ», ώστε να οριστεί η αντίστοιχη ημέρα και ώρα προσέλευσης στη Γραμματεία.

2.  ΤΟΠΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ

2.1. Οι τόποι πρακτικής δοκιμασίας είναι:

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ, ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΙ 200μ. και 400μ., ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών, οδός Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή

(χάρτης εδώ)

2.2. Οι χώροι κατάθεσης δικαιολογητικών, υγειονομικής εξέτασης και οι αθλητικοί χώροι των πρακτικών διαδικασιών είναι χώροι εξεταστικού κέντρου Πανελληνίων εξετάσεων ΓΕ.Λ. 2020 και ως εκ τούτου, απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος οποιουδήποτε άλλου ατόμου εκτός των εξεταζομένων, των μελών και λοιπού προσωπικού των οικείων επιτροπών και του βοηθητικού προσωπικού.

2.3. Σε όλους τους χώρους (υπαίθριους, στεγαζόμενους και κλειστούς) των εγκαταστάσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών απαγορεύεται το κάπνισμα.

3.  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

3.1. Οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στην Γραμματεία της Επιτροπής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικών δοκιμασιών, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με:

Δύο (2) μικρές πρόσφατες φωτογραφίες

Δελτίο εξεταζομένου από το Λύκειό τους όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του υποψηφίου

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή άλλο έγγραφο, αποδεικτικό

της ταυτότητας του/της υποψηφίου/ας.

Ιατρική Βεβαίωση με σφραγίδα και υπογραφή του ιατρού (εδώ) ο οποίος έχει πραγματοποιήσει την κλινική εξέταση του υποψηφίου για COVID-19,

σύμφωνα με τις Οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των εξεταζομένων. Η Ιατρική Βεβαίωση για COVID-19 μπορεί να έχει εκδοθεί από ιατρό με ειδικότητα γενικού ιατρού, παιδιάτρου, παθολόγου, καρδιολόγου, πνευμονολόγου και λοιπών συναφών παθολογικών ειδικοτήτων. [Σημ.: κατά την επίσκεψη του υποψηφίου στον γιατρό προκειμένου να λάβει τη βεβαίωση, θα χρειαστεί να έχει μαζί του και έντυπο ιατρικού ιστορικού (εδώ)]. Η ιατρική Βεβαίωση για covid-19 πρέπει να είναι πρόσφατη.

Στυλό για τη συμπλήρωση των σχετικών εντύπων. Για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των εξεταζομένων, λόγω του covid-19, ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να έχει δικό του στυλό για τη συμπλήρωση των αιτήσεων και δικαιολογητικών, καθώς δεν θα διατίθεται κοινόχρηστο υλικό.

Ακτινογραφία θώρακα με γνωμάτευση και φωτογραφία επάνω στην ακτινογραφία σφραγισμένη από το νοσοκομείο ή το διαγνωστικό κέντρο

Καρδιογράφημα με γνωμάτευση

Βεβαίωση οπτικής οξύτητας με γνωμάτευση για κάθε οφθαλμό

Οι γνωματεύσεις και οι βεβαιώσεις (6,7,8) μπορούν να έχουν εκδοθεί από νοσηλευτικό ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου ή από ιδιώτη ιατρό. Οι ιατρικές εξετάσεις ισχύουν για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους.

3.2. Οι υποψήφιοι δηλώνουν στη Γραμματεία της Επιτροπής 3 από τα 4 αγωνίσματα στα οποία θα αξιολογηθούν. Η δήλωση των αγωνισμάτων των υποψηφίων είναι οριστική και δεν μπορεί να ανακληθεί κατά τη διάρκεια της πρακτικής δοκιμασίας. Κατόπιν οι υποψήφιοι καταθέτουν τις ιατρικές βεβαιώσεις στους ιατρούς της Υγειονομικής Επιτροπής, οι οποίοι θα κρίνουν αν είναι ικανοί να λάβουν μέρος στις πρακτικές δοκιμασίες. Τέλος, παραλαμβάνουν το δελτίο ταυτότητας υποψηφίου, το οποίο οφείλουν να διατηρούν σε άριστη κατάσταση.

3.3. Οι υποψήφιοι/ες θα προσκομίζουν κάθε φορά που θα αγωνίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα των πρακτικών δοκιμασιών στα επιλεγμένα αγωνίσματα το δελτίο ταυτότητας υποψηφίου και την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας.

4. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

4.1. Διαρκής επικαιροποιημένη ενημέρωση είναι διαθέσιμη στο https://tefaac.blogspot.com/ και στο http://dide-v-ath.gr/site/. Για διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στην Ομάδα Φυσικής Αγωγής, Έλλης 3 Χαλάνδρι στο τηλέφωνο: 210- 6396163.

4.2. Σε περίπτωση μη συμμετοχής του υποψηφίου σε αγώνισμα που έχει ήδη δηλώσει με αίτησή του ότι θα εξεταστεί, σημειώνεται στο πινάκιο η ένδειξη «ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΕ» και για την εξαγωγή του μέσου όρου υπολογίζεται ως βαθμός του αγωνίσματος το μηδέν (0). Ο υποψήφιος βαθμολογείται μόνο αν έχει λάβει μέρος σε ένα (1) αγώνισμα, τουλάχιστον. Ο υποψήφιος που δε λαμβάνει μέρος σε κανένα αγώνισμα α π ο κ λ ε ί ε τ α ι από τη διαδικασία επιλογής για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

4.3. Αθλητές/τριες με διακρίσεις που εμπίπτουν στον αθλητικό νόμο, είναι  υποχρεωμένοι να προσέλθουν στην γραμματεία για υποβολή αίτησης, Υγειονομική εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία.

4.4. Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, που ισχύουν από 1η Ιανουαρίου του 2010, κάθε αθλητής/τρια που θεωρείται υπαίτιος για άκυρη  εκκίνηση αποκλείεται. Κατά τις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τις Σ.Ε.Φ.Α.Α., θα μηδενίζεται στο συγκεκριμένο αγώνισμα (δρόμοι 400μ αγοριών/200μ. κοριτσιών & κολύμβηση).

4.5. Οι υποψήφιοι κατά τη διεξαγωγή των πρακτικών δοκιμασιών έχουν υποχρέωση κόσμιας συμπεριφοράς και συμμόρφωσης προς τους κανόνες ευταξίας, καθώς και πιστής τήρησης των υποδείξεων και των συστάσεων των μελών της εξεταστικής επιτροπής.

4.6. Ο/Η υποψήφιος/α που εξετάζεται σε περισσότερες από μία (1) επιτροπές αποκλείεται από τη διαδικασία επιλογής για τις Σ.Ε.Φ.Α.Α. με απόφαση  της επιτροπής οργάνωσης εξετάσεων και επιλογής.

4.7. Απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση, φωτογράφηση των προσπαθειών των υποψηφίων από τους ίδιους ή άλλους εντός και εκτός του σταδίου.

  • Αθλητικό ρουχισμό χωρίς διακριτικά στοιχεία στην αθλητική ενδυμασία, που τους ταυτοποιούν και τους διαφοροποιούν από τους/τις συνυποψήφιους/ες τους
  • Καπέλο
  • Μπουκάλι νερό (δεν υπάρχει πρόσβαση σε κυλικείο)
  • Στυλό για να λαμβάνουν γνώση των επιδόσεων τους και της σωστής αναγραφής τους, υπογράφοντας στη στήλη «παρατηρήσεις» του πινακίου αμέσως μετά τη λήξη των προσπαθειών τους

4.8. Οι υποψήφιοι-ες κατά τη διάρκεια των πρακτικών δοκιμασιών πρέπει να έχουν μαζί τους:


Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές 2020

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr