Ανάμεσα στους πρωτεύσαντες των Πανελλαδικών 2020 η Αφροδίτη Σπανού

Ανάμεσα στους πρωτεύσαντες των Πανελλαδικών 2020 η Αφροδίτη Σπανού

Πρώτοι των Πρώτων Πανελληνίων 2020: Η Αφροδίτη Σπανού, που αποφοίτησε από το 6ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, σημείωσε 19.100 μόρια στις Πανελλήνιες και μιλά στα «Φοιτητικά Νέα» για την πορεία και τον στόχο της.

Μας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η φιλοδοξία μου από πολύ μικρή ηλικία ήταν να ασχοληθώ με την Ιατρική και συγκεκριμένα με τον κλάδο της Ψυχιατρικής, διότι παρέχει την ευκαιρία καλύτερης κατανόησης της ανθρώπινης φύσης και ίασης τον ψυχικών ανωμαλιών της. Ως κίνητρο, για την επιδίωξη της ένταξής μου σε αυτή τη Σχολή λειτούργησε η επιθυμία μου τόσο για την εξέλιξη μου ως οντότητα και τη βίωση της πληρότητας (φυσικό επακόλουθο της εμβάθυνσης στο υποσυνείδητο των συνάνθρωπων μου) όσο και για την πνευματική μου καταξίωση και διεύρυνση των οριζόντων μου, που συνεπάγεται η φοίτηση στην Ιατρική Σχολή. Άρα, αποκομίζω πνευματική και ηθική εξύψωση, εφόσον θα έχω τα μέσα να δημιουργήσω τις κατάλληλες προϋποθέσεις κοινωνικής εξυγίανσης, ασκώντας το έργο μου ως λειτούργημα.»


Ενώ, μας περιγράφει πώς ήταν το πρόγραμμα της μελέτης της: «Το πρόγραμμά μου ήταν δύσκολο, εφόσον απαιτούσε συγκέντρωση και πνευματική διαύγεια τουλάχιστον 5 ώρες την ημέρα. Αποτέλεσε, όμως, αρωγό στην βελτιστοποίηση της τελικής απόδοσής μου. Ο ελεύθερος χρόνος βέβαια υπήρχε, κυρίως μετρά τις 9 το βραδύ και τον οποίο αξιοποιούσα κατάλληλα για την δική μου προσωπική χαλάρωση και ψυχαγωγία. Προκειμένου να αποστηθίσω τον τεράστιο όγκο της ύλης και να εμβαθύνω αποτελεσματικά σε αυτήν, χρειαζόμουν απολυτή ησυχία, έτσι ώστε να μην διαταράσσεται ο ειρμός μου και η ροή της σκέψης μου. Δεν μεταχειρίστηκα τεχνάσματα, όσον αφορά την αποστήθιση, καθώς αυτή δεν αποτέλεσε ποτέ πρόβλημα για εμένα στα μαθητικά μου χρονιά.»

Για τη στιγμή που έμαθε τα αποτελέσματα, η Αφροδίτη μοιράζεται με τα «Φοιτητικά Νέα»: «Όταν έμαθα ότι τελικά είχα πετύχει το στόχο μου, η χαρά μου και η ανακούφισή μου ήταν απερίγραπτες, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να επαναλάβω την προετοιμασία για τις Πανελλήνιες για δεύτερη χρονιά, λόγω του ψυχοφθόρου χαρακτήρα της. Η προσπάθειά μου ήταν οπωσδήποτε πεισματική.»

Επίσης, απευθύνεται στους υποψήφιους στις Πανελλήνιες 2021, λέγοντας τα εξής: «Θα ήθελα να συστήσω στους νέους, που θα διαγωνιστούν για τη διεκδίκηση μιας θέσης στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, να μην εγκαταλείψουν ποτέ την προσπάθειά τους για την πραγμάτωση του στόχου τους, οργανώνοντας πάντα αποτελεσματικά τη μελέτη τους και αποφεύγοντας τις ανούσιες θυσίες που τους καταπονούν.»

Η Αφροδίτη δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη συμβολή του Σχολείου, των καθηγητών και της οικογένειάς της σε αυτήν την προσπάθειά της: «Καίριας σημασίας ήταν η συνεισφορά τόσο του Σχολείου όσο και τις εξωσχολικής βοήθειας για την επιτυχία μου στις Πανελλαδικές εξετάσεις, εφόσον όλοι οι καθηγητές μου δεν έπαψαν ποτέ να με στηρίζουν αποτρέποντάς με από την παραίτηση. Αναμφισβήτητα, η οικογένειά μου, και κυρίως η μητέρα μου, διαδραμάτισαν έναν καθοριστικό ρολό στην διαρκή φροντίδα μου και ελαχιστοποίηση των φυσικών ανασφαλειών μου.»

Τέλος, αφήνει λίγα λόγια, αλλά σημαντικά, για την σημασία της γνώσης: «Καταληκτικά, θεωρώ ότι η παρακολούθηση των μαθήματων του Σχολείου με σεβασμό, από μικρή ηλικία αναντίρρητα διαμόρφωσε το κατάλληλο πνευματικό υπόβαθρο, που διευκολύνει την αποδοτική επεξεργασία της γνώσης. Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, διόλου αμελητέα δεν θα πρέπει να είναι η συνέπεια και η υπευθυνότητα, όσον αφορά τη μάθηση τόσο στο Σχολείο όσο και στο φροντιστήριο.»

Αφροδίτη Σπανού

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλήνιες, Μηχανογραφικό, Συμβουλές, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2020 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2020. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr