Η Φένια Μπακαλίδου σημείωσε 19.060 μόρια -Θέλει να γίνει Κτηνίατρος

Η Φένια Μπακαλίδου σημείωσε 19.060 μόρια -Θέλει να γίνει Κτηνίατρος

Πρώτοι των Πρώτων Πανελληνίων 2020: Η Φένια (Τριανταφυλλιά) Μπακαλίδου, μαθήτρια του 1ου  ΕΠΑΛ Ορεστιάδας (Έβρος), σημείωσε 19.060 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και μοιράζεται με τα «Φοιτητικά Νέα» πληροφορίες για την προετοιμασία της, αλλά και τους στόχους της για το μέλλον.

Η Φένια, που στον ελεύθερο χρόνο της ζωγραφίζει και γυμνάζεται, ενώ αγαπά πολύ τα ζώα ενδιαφέρεται για την ανατομία των ζώων, καθώς και τη Χειρουργική, και επιθυμεί να αποκτήσει το δικό της κτηνιατρείο.


Χαρακτηριστικά, αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα»:

«Από πολύ μικρή ηλικία το όνειρό μου ήταν να γίνω Κτηνίατρος και αργότερα να σπουδάσω στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα της Κτηνιατρικής. Το κίνητρό μου ήταν η αγάπη για τα ζώα σε συνδυασμό με την θέλησή μου να τα θεραπεύω.»

Πιο ειδικά, μας εξηγεί:

«Πιστεύω ότι με το να προσφέρω βοήθεια, φροντίδα και αγάπη στα ζώα θα γίνω καλύτερος άνθρωπος και θα αισθάνομαι σημαντική στην κοινωνία.»

Σχετικά με το καθημερινό της πρόγραμμα, η Φένια περιγράφει στα «Φοιτητικά Νέα»:

«Το καθημερινό πρόγραμμα μελέτης μου ήταν σχετικά αυστηρό, καθώς συμπεριλάμβανε 3-4 ώρες μελέτης. Όμως, δεν έλειπαν και οι ημέρες ανάπαυσης, στις οποίες δεν είχα καμία επαφή με τα βιβλία.  Καθημερινά διαμόρφωσα έτσι το πρόγραμμά μου ούτως ώστε να έχω χρόνο για 1-2 ώρες μεσημεριανή ξεκούραση και 1-2 ώρες το βραδάκι για το χόμπι μου, δηλαδή την γυμναστική. Στο πλαίσιο της μελέτης, μπορώ να διαβάσω αποτελεσματικά και αποδοτικά σε ήρεμο περιβάλλον, χωρίς πολλά εξωτερικά ερεθίσματα και χωρίς διακοπές από τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας. Η σωστή αποστήθιση γινόταν όταν ένιωθα ξεκούραστη. Στο κομμάτι αυτό με βοήθησε πάρα πολύ προς το τέλος της σχολικής χρονιάς, η μικρότερή μου αδερφή, η οποία μου κρατούσε το βιβλίο και της έλεγα το μάθημα απ’ έξω και με έλεγχε για τυχόν κενά.»

Ενώ, για τη στιγμή που η Φένια είδε τα αποτελέσματά της, μας περιγράφει:

«Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων ενθουσιάστηκα και ένιωσα την μεγαλύτερη χαρά της ζωής μου μαζί με την ικανοποίηση, καθώς ανταμείφθηκαν οι μεγάλοι μου κόποι. Η προσπάθεια που κατέβαλα ήταν μεγάλη και το πείσμα μαζί με την επιμονή μου με βοήθησαν να βγάλω αυτό το αποτέλεσμα.»

Δεν παραλείπει, όμως, να αναφερθεί στους γονείς της με ενθουσιασμό, λέγοντας στα «Φοιτητικά Νέα»:

«Οι γονείς μου έμειναν κατάπληκτοι! Πρώτη φορά τους είδα τόσο ευτυχισμένους! Οι γονείς μου καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς με υποστήριξαν πολύ ψυχολογικά, με εποικοδομητικές συζητήσεις, αυξάνοντας, έτσι την αυτοπεποίθησή μου.»

Ακόμη, θα ήθελε να πει σε  όλους τους μαθητές το εξής:

«Να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, να έχουν θέληση, πίστη στις δυνάμεις και στον εαυτό τους, επιμονή και πάνω απ’ όλα να είναι αισιόδοξοι για το μέλλον. Να μην φοβούνται να ρισκάρουν και να πάρουν αποφάσεις οι ίδιοι, χωρίς επιρροές απο τον κοινωνικό τους κύκλο, που έχουν να κάνουν για την προσωπική τους σταδιοδρομία.»

Θεωρεί πως πολλοί παράγοντες συνέβαλαν στην επιτυχία της, δίνοντας έμφαση στην οικογένειά της και τους καθηγητές του Σχολείου της!

Τέλος, η Φένια μας δίνει την δική της άποψη για την αξία της γνώσης:

«Θεωρώ είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν οι μαθητές την αξία της γνώσης και της εκπαίδευσης, διότι,  μέσα από αυτήν την διαδικασία, τους δίνεται η ευκαιρία να καλλιεργηθούν και να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους, καθώς και να αξιοποιήσουν το μέλλον τους.»

Φένια Μπακαλίδου 

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλήνιες, Μηχανογραφικό, Συμβουλές, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2020 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2020. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr