Γονέας υποψηφίου: "Το κάθε επιστημονικό πεδίο έχει διαφορετική αναλογία υποψηφίων νέου-παλαιού συστήματος"

Γονέας υποψηφίου: "Το κάθε επιστημονικό πεδίο έχει διαφορετική αναλογία υποψηφίων νέου-παλαιού συστήματος"

Επιστολές Πανελλαδικών: Επιστολή γονέα υποψηφίου των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 στα «Φοιτητικά Νέα» για την ποσόστωση υποψηφίων ΓΕΛ 90%:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ Παιδείας και Θρησκευμάτων,


Τα ποσοστά θέσεων που δόθηκαν στους υποψήφιους των πανελλαδικών ΓΕΛ 90% 2020 είναι 9,51% οι παλαιοί και 80,49% οι νέοι υποψήφιοι. Αυτό συνέβη γιατί ο σχετικός νόμος ομαδοποιεί τους υποψηφίους ως μία ενιαία ομάδα.

Στην πράξη οι υποψήφιοι μοιράζονται σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Το κάθε επιστημονικό πεδίο έχει διαφορετική αναλογία υποψηφίων νέου-παλαιού συστήματος και άρα πρέπει να έχει ξεχωριστή ποσόστωση.

Αν ο νομοθέτης δεν έλαβε υπόψη του αυτήν την παράμετρο δεν ευθύνονται οι υποψήφιοι. Το αποτέλεσμα είναι σε άλλα πεδία να ευνοούνται οι νέοι υποψήφιοι και σε άλλα οι παλαιοί και τα ποσοστά 9,51% και 80,49% να μην ισχύουν σχεδόν πουθενά. Συγχρόνως οι παλαιοί υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν έως 2 πεδία σε σχέση με τους νέους που επιλέγουν 1 πεδίο.

Σύμφωνα με ειδικούς που αρθρογραφούν υπάρχουν λύσεις που θα αμβλύνουν σε μεγάλο βαθμό τις παραλήψεις του νόμου (Στρατηγάκης, Ναυτεμπορική,17/7/2020). Αν το 2016 έγινε ένα λάθος δεν πρέπει να το επαναλάβουμε το 2020.

Τέλος, οι υποψήφιοι πράγματι επέλεξαν σύστημα (νέο-παλαιό) καθώς έλαβαν τη διαβεβαίωση της καλύτερης κατά προσέγγιση ποσόστωσης. Αυτό τυπικά έγινε, επί της ουσίας όμως αναιρέθηκε.

Με εκτίμηση

Γονέας υποψηφίου πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ 90%

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες Επιστολές Υποψηφίων.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλήνιες, Μηχανογραφικό, Συμβουλές, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων πατήστε εδώ.

*Τις επιστολές σας μπορείτε να τις στέλνετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr