Πέτυχε τα απόλυτα 20άρια σε Μαθηματικά και Φυσική ο Κώστας Δελημάρης -Συγκέντρωσε 19.175 μόρια

Πέτυχε τα απόλυτα 20άρια σε Μαθηματικά και Φυσική ο Κώστας Δελημάρης -Συγκέντρωσε 19.175 μόρια

Πρώτοι των Πρώτων Πανελληνίων 2020: Ο Κώστας Δελημάρης, μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας, συγκέντρωσε 19.175 μόρια στις Πανελλήνιες (με απόλυτα 20άρια στα Μαθηματικά και τη Φυσική) και παραθέτει στα «Φοιτητικά Νέα» κάποια στοιχεία για την προετοιμασία του και τα σχέδιά του.

Περιγράφει στα «Φοιτητικά Νέα»: «Είχα πάντοτε μια ιδιαίτερη κλίση προς τις θετικές επιστήμες, τα μαθηματικά και την επιστήμη της πληροφορικής. Αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που επέλεξα την κατεύθυνση των θετικών σπουδών. Στο μέλλον, φιλοδοξώ να καλλιεργήσω τις γνώσεις μου στα συγκεκριμένα αντικείμενα και να ασχοληθώ με τους συγκεκριμένους τομείς. Γενικά, ήθελα να επιλέξω μια Σχολή, η οποία παρέχει ένα ευρύ γνωστικό πεδίο σε σχέση με τις θετικές επιστήμες. Αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξα την σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.»


Ο Κώστας θεωρεί ότι με την φοίτησή του στο συγκεκριμένο Τμήμα, θα μπορέσει να αποκτήσει ισχυρές βάσεις στην πληροφορική, τα μαθηματικά και την φυσική, οι οποίες θα αποτελέσουν προσόντα για το μέλλον του στην αγορά εργασίας.

Μας μιλάει για το καθημερινό του πρόγραμμα: «Γενικά το πρόγραμμα κάθε υποψηφίου είναι αρκετά απαιτητικό. Προσωπικά, προσπαθούσα να οργανώσω την μελέτη μου με τρόπο τέτοιο ώστε να διαβάζω αποδοτικά, αλλά και ταυτόχρονα όσο πιο ξεκούραστα γίνεται. Ο ελεύθερος μου χρόνος ήταν σίγουρα περιορισμένος, κατά την διάρκεια της χρονιάς. Παρ' όλα αυτά, υπήρχε και χρόνος μέσα στην μέρα, στον οποίο είχα την δυνατότητα να ξεκουραστώ και να ασχοληθώ με τα χόμπι μου. Πιστεύω ότι η αποτελεσματική μελέτη απαιτεί συγκέντρωση, ησυχία και υπομονή. Προσωπικά, προσπαθούσα να κατανοήσω σε βάθος κάθε έννοια, διαβάζοντας την θεωρία και στη συνέχεια να την εφαρμόζω στις διάφορες ασκήσεις.»

Μεταφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» πώς ένιωσε μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών: «Ένιωσα ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επίδοσή μου, και κυρίως για το γεγονός ότι η προσπάθειά μου έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.»

Ενώ για τους γονείς του, μας λέει«Οι γονείς μου ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Κατά την διάρκεια της χρονιάς με υποστήριξαν αρκετές φορές στον ψυχολογικό τομέα, ιδιαίτερα την περίοδο της καραντίνας.»

Ο Κώστας, επίσης, αφήνει το εξής μήνυμα μέσω του «Φοιτητικά Νέα» για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών 2021«Θα ήθελα να ενθαρρύνω τους μελλοντικούς υποψηφίους να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Είναι βέβαιο ότι αν προσπαθήσουν σκληρά θα πετύχουν τους στόχους τους!»

Μας αναφέρει τους παράγοντες που συνέβαλαν στην απόδοση που είχε: «Πιστεύω ότι οι γνώσεις που παρέχει το Σχολείο και το φροντιστήριο, καθώς και η προσωπική μελέτη επιδρούν εξίσου θετικά στην προετοιμασία του υποψηφίου.»

Τέλος, μιλά για το Σχολείο και την σημασία του για τους νέους: «Θεωρώ ότι το Σχολείο μπορεί να παρέχει ουσιαστική βοήθεια στους μαθητές που προσπαθούν και ενδιαφέρονται για την γνώση. Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό οι μαθητές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στο Σχολείο και να εκτιμούν την αξία της γνώσης.»

Κώστας Δελημάρης

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλήνιες, Μηχανογραφικό, Συμβουλές, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2020 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2020. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr