Τα «Φοιτητικά Νέα» εντόπισαν τον «πρώτο των πρώτων» των Πανελλαδικών 2020 - Ο Ραφαήλ Βλάχος άγγιξε τα 19.820 μόρια!

Τα «Φοιτητικά Νέα» εντόπισαν τον «πρώτο των πρώτων» των Πανελλαδικών 2020 - Ο Ραφαήλ Βλάχος άγγιξε τα 19.820 μόρια!

Πρώτοι των Πρώτων Πανελληνίων 2020: Ο Ραφαήλ-Γιώργος Βλάχος, μαθητής του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιωαννίνων, συγκέντρωσε 19.820 μόρια και μιλά αποκλειστικά στα «Φοιτητικά Νέα» για την πορεία και την επιτυχία του.

Ο Ραφαήλ είναι λάτρης των τεχνών, όπως η ζωγραφική, η ποίηση και το θέατρο, ενώ του αρέσει και ο χορός. Εξηγεί στα «Φοιτητικά Νέα» πως, ενώ γνώριζε από νωρίς πως θέλει να ασχοληθεί με ένα επάγγελμα που να του επιτρέπει να προσφέρει βοήθεια στους συνανθρώπους του και να δείχνει το ενδιαφέρον του γι’ αυτούς, δεν έχει κατασταλάξει σίγουρα για το ποια είναι η Σχολή ή το Τμήμα που θα δηλώσει στο Μηχανογραφικό Δελτίο.


Είναι, όμως, αποφασισμένος να μείνει στον κλάδο της Υγείας και χαρακτηριστικά, μας λέει«Η προσφορά και η αλτρουιστική διάθεση ήταν δύο από τα χαρακτηριστικά που με προέτρεψαν στο να ακολουθήσω τον τομέα Υγείας και Πρόνοιας.»

Συνεχίζει, τονίζοντας:

«Συνειδητοποίησα πως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και κόπος ώστε να κατακτήσω μια Σχολή η οποία ασχολείται με την φροντίδα, αλλά και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.»

Ο Ραφαήλ έδωσε στα «Φοιτητικά Νέα», επίσης, κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη και το πρόγραμμά του:

«Το πρόγραμμα μελέτης σε καθημερινή βάση δεν ξεπερνούσε τις 3-4 ώρες, καθώς προτιμούσα να έχω ένα ποιοτικό και αποτελεσματικό διάβασμα λιγότερων ωρών, παρά ένα ποσοτικό και κουραστικό διάβασμα. Τον χρόνο που περίσσευε, τον χρησιμοποιούσα ανάλογα με τις ανάγκες μου. Άλλες φορές είτε χαλάρωνα και ξεκουραζόμουν βλέποντας μια ταινία είτε έβγαινα έξω με την παρέα μου για να εκτονωθώ. Πολλές φορές ένιωθα την ανάγκη να κάνω προπονήσεις στο άθλημα που μου αρέσει, κάτι το οποίο με βοηθούσε να έχω έπειτα καλύτερη απόδοση στο διάβασμα.»

Ακόμη, αναφέρεται στην διαδικασία απομνημόνευσης:

«Το πρόβλημα της μνήμης ήταν κάτι που με απασχολούσε σαν μαθητή! Όμως, με συνεχείς επαναλήψεις και επιμονή, κατάφερα να περάσω την θεωρία των μαθημάτων στην μακροπρόθεσμη μνήμη. Το να βρίσκομαι σε ένα ήρεμο περιβάλλον με καλό φωτισμό και οργάνωση στον χώρο, θεωρώ πως με βοηθούσε στο να συγκεντρωθώ για εποικοδομητική μελέτη. Για να μπορέσω να αποστηθίσω κάτι ευκολότερα προσπαθούσα να συνδυάζω μια κίνηση, ταυτόχρονα με το διάβασμα (περπάτημα ή τσίχλα). Επίσης, με βοήθησε αρκετά στην απομνημόνευση το γεγονός ότι διάβαζα δυνατά αυτά που ήθελα να μάθω, ώστε να ακούω αυτά που λέω.»

Για τη στιγμή που ο Ραφαήλ έμαθε τα αποτελέσματα, ο ίδιος αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα»:

«Η ανακούφιση και η χαρά ήταν απερίγραπτη, καθώς ένιωσα λύτρωση, αφού οι κόποι και οι προσπάθειές μου ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Ενώ, συνεχίζει για τους γονείς του:

«Η συγκίνηση και τα δάκρυα χαράς δεν άργησαν να εμφανιστούν στα πρόσωπα των γονιών μου, μετά τα αποτελέσματα! Η στήριξη που έλαβα από την οικογένεια μου ήταν σε καθημερινή βάση, με πολλές μορφές. Άκουγαν τους προβληματισμούς μου και με βοηθούσαν όταν απογοητευόμουν να σηκωθώ ξανά στα πόδια μου για να συνεχίσω αυτό το μακρινό ταξίδι των Πανελληνίων.»

Ακόμη, απευθύνεται στους μαθητές και μελλοντικούς υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021:

«Η πίστη στον εαυτό τους, αλλά και το συστηματικό διάβασμα είναι δύο από τις παραμέτρους που δίνουν το εισιτήριο για την επιτυχία! Η προσπάθεια πάντα ανταμείβεται!»

Τέλος, θεωρεί πως για την απόδοσή του πρωταρχικό ρόλο έπαιξε η δική του προσωπική μελέτη, βέβαια σε συνδυασμό με την βοήθεια του φροντιστηρίου και του Σχολείου.

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλήνιες, Μηχανογραφικό, Συμβουλές, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2020 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2020. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr