Η Νίκη Καρυάτογλου σημείωσε 18.575 μόρια -Η πορεία και τα σχέδιά της

Η Νίκη Καρυάτογλου σημείωσε 18.575 μόρια -Μιλά στα «Φοιτητικά Νέα» για την πορεία και τα σχέδιά της

Πρώτοι των Πρώτων Πανελληνίων 2020: Η Νίκη Καρυάτογλου, μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Δροσιάς (Χαλκίδα), σημείωσε 18.575 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και μιλά στα «Φοιτητικά Νέα» για την πορεία και τα σχέδιά της.

Από μικρή, η Νίκη ασχολήθηκε τόσο με τη μουσική και τη ζωγραφική, όσο και με τον αθλητισμό. Της άρεσε η ανάγνωση βιβλίων και ως φιλοδοξία είχε να εισαχθεί επιτυχώς σε μια Πανεπιστημιακή Σχολή. Το μεγάλο όνειρό της, όμως, ήταν να σπουδάσει Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ. Με την ολοκλήρωση των Σπουδών της στη Νομική, ονειρεύεται να χτίσει το επαγγελματικό της μέλλον, θέτοντας παράλληλα νέους στόχους και φιλοδοξίες.


Μας αναφέρει πως το καθημερινό της πρόγραμμα ήταν πολύ απαιτητικό, με πολύωρο διάβασμα και ουσιαστική μελέτη. Τα τελευταία χρόνια, όπως εξηγεί στα «Φοιτητικά Νέα» αναγκάστηκε να διακόψει τα χόμπι της, ενώ ο χρόνος ξεκούρασής της, ήταν πολύ περιορισμένος, ειδικά τους τελευταίους μήνες. Η Νίκη προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τη μνήμη της αποτελεσματικά, κάνοντας συνεχείς επαναλήψεις σε όλα τα μαθήματα.

Για τις ώρες μελέτης, η Νίκη μας λέει«Για μένα το κατάλληλο περιβάλλον για μελέτη, απαιτούσε πλήρη ησυχία, προκειμένου να αποστηθίζω ό,τι διάβαζα. Ήταν καθοριστικής σημασίας να γράφω ή να λέω τα μαθήματα σε κάποιον τρίτο, όπως π.χ. στη μητέρα μου ή στην καθηγήτριά μου.»

Για τη στιγμή που είδε τα αποτελέσματα, φανερώνει στα «Φοιτητικά Νέα»«Σίγουρα αισθάνθηκα μεγάλη χαρά και τεράστια ικανοποίηση με τη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ήταν μια έντονη προσπάθεια ετών, η οποία άξιζε και ανταμείφθηκε επάξια, αφού υλοποιήθηκε ο πρώτος μεγάλος στόχος μου. Οι γονείς μου χάρηκαν και συγκινήθηκαν αφάνταστα, ένιωσαν περήφανοι για μένα και με εμψύχωναν καθόλη τη διάρκεια της προσπάθειάς μου.»

Η Νίκη, επίσης, αφήνει μια φράση για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών 2021«Θα ήθελα να προτείνω σε όλους τους νέους που βρίσκονται στη θέση μου, να παλέψουν για τα όνειρα τους, όσο δύσκολα κι αν είναι.»

Ακόμη, μας διευκρινίζει«Η απόδοσή μου οφείλεται τόσο στη δική μου προσπάθεια όσο και την πολύτιμη βοήθεια των καθηγητών/-τριών του σχολείου, του φροντιστηρίου, αλλά και την αμέριστη στήριξη και έμπρακτη βοήθεια των γονιών μου. Είναι πολύ σημαντικό, οι μαθητές να προσπαθούν να πετύχουν άριστες επιδόσεις στο σχολείο, ώστε να αποκτήσουν ουσιαστική γνώση και να αντιληφθούν την αξία της, η οποία στις μέρες μας δυστυχώς έχει υποβαθμιστεί.»

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλήνιες, Μηχανογραφικό, Συμβουλές, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2020 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2020. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr