Τα 19.505 μόρια έφτασε η υποψήφια των Πανελλαδικών Όλγα Αιγίδου

Τα 19.505 μόρια έφτασε η υποψήφια των Πανελλαδικών Όλγα Αιγίδου -Τι λέει στα «Φοιτητικά Νέα»

Πρώτοι των Πρώτων Πανελληνίων 2020: H Όλγα Αιγίδου, μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου (Θεσσαλονίκης), συγκέντρωσε 19.505 μόρια στις Πανελλήνιες και μιλά στα «Φοιτητικά Νέα» για την εμπειρία της και τα σχέδιά της. Η Όλγα μας λέει:

«Από τα μαθητικά μου χρόνια στο Γυμνάσιο, άρχισαν να μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον οι Επιστήμες Υγείας.»


Η Όλγα, όπως εξηγεί στα «Φοιτητικά Νέα», παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις ερευνητικές δημοσιεύσεις στα μεγαλύτερα Επιστημονικά Περιοδικά στον κλάδο της Υγείας. Αυτό που κρατά άσβεστο το ενδιαφέρον της είναι η γονιδιακή θεραπεία ασθενειών και αυτό ήταν το κίνητρό της για να επιτύχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Μας φανερώνει:

«Το όνειρό μου είναι να σπουδάσω στην Ιατρική του ΑΠΘ, να γίνω ερευνήτρια και να εξειδικευτώ στη γονιδιακή θεραπεία ασθενειών.» Πιστεύει πως από τη φοίτησή της στην Ιατρική θα αποκομίσει τις απαραίτητες γνώσεις για να πετύχει το στόχο της.

Μας μιλά για το πώς οργάνωνε τη μελέτη της:

«Η καθημερινή μου μελέτη βασιζόταν στον προγραμματισμό, που περιλάμβανε καθημερινό πολύωρο διάβασμα, το οποίο δε περιείχε ‘εκπτώσεις’. Φρόντιζα, πάντα, να έχω κάποιο απαραίτητο χρόνο για την ψυχαγωγία μου, ώστε να μην καταβάλλομαι πνευματικά.»

Επίσης, αναφέρεται στα μαθητικά της χρόνια:

«Σε όλη την πορεία των μαθητικών μου χρόνων προσπαθούσα να είμαι άριστη. Η συνεχόμενη προσπάθειά μου να διαβάζω, ώστε όχι μόνο να αριστεύω, αλλά να σφυρηλατώ τις βάσεις-γνώσεις για το αύριο, είχε σαν αποτέλεσμα να μπορέσω να ανταπεξέλθω σε δύσκολες συνθήκες όπως αυτές των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Προέρχομαι από τρίτεκνη οικογένεια, με 2 αδέρφια που φοιτούν στο Γυμνάσιο και στο Δημοτικό, η ησυχία στο σπίτι δεν ήταν δεδομένη. Εγώ, όμως, παρέμενα προσηλωμένη στο στόχο μου.»

Η Όλγα, με ενθουσιασμό, λέει στα «Φοιτητικά Νέα»:

«Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών κυριολεκτικά χοροπηδούσα από την χαρά μου, αφού το όνειρό μου θα γινόταν επιτέλους πραγματικότητα, μετά από μια πολύχρονη και επίμονη προσπάθεια!»

Δεν ξεχνά, όμως, να αναφερθεί και στους γονείς της:

«Οι γονείς μου υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα με μεγάλο ενθουσιασμό και δάκρυα χαράς. Συνέβαλαν τα μέγιστα στην προσπάθεια μου, ενθαρρύνοντάς με διαρκώς.»

Η Όλγα θα ήθελε να πει στους μαθητές και μελλοντικούς υποψήφιους των Πανελλαδικών:

«Σε όλους τους μαθητές έχω να πω: να κυνηγούν πάντα το όνειρό τους και να μην το εγκαταλείπουν ποτέ με την πρώτη δυσκολία - γιατί δυσκολίες θα υπάρχουν πάντα.»

Ακόμη, θεωρεί πως ο συνδυασμός του Σχολείου, των ιδιαίτερων μαθημάτων και της πολύωρης μελέτης της στο σπίτι, ήταν το κλειδί της επιτυχίας της.

Καταλήγοντας, συμπληρώνει ότι είναι καθοριστικής σημασίας οι μαθητές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στο Σχολείο, ώστε να εξελιχθούν σε πνευματικά ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Όλγα Αιγίδου

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλήνιες, Μηχανογραφικό, Συμβουλές, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2020 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2020. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr