"Εισιτήριο" για τη Νομική ΑΠΘ διεκδικεί η Μαρία Γρηγοροπούλου με 18.500 μόρια στις Πανελλαδικές 2020

"Εισιτήριο" για τη Νομική ΑΠΘ διεκδικεί η Μαρία Γρηγοροπούλου με 18.500 μόρια στις Πανελλαδικές 2020

Πρώτοι των Πρώτων Πανελληνίων 2020: Η Μαρία Γρηγοροπούλου, μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωσε 18.500 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και μοιράστηκε με τα «Φοιτητικά Νέα» τους στόχους της, καθώς και την εμπειρία της μέχρι τις Εξετάσεις.

Η Μαρία εξηγεί πως οι Πανελλαδικές εξετάσεις αποτέλεσαν μια πρόκληση για εκείνη, αλλά και μια ευκαιρία να ανακαλύψει τα όριά της, καθώς και να αποδείξει στον εαυτό της ότι μπορεί να καταφέρει κάτι,  αν προσπαθήσει πολύ γι' αυτό.


Συγκεκριμένα, αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» πως, αρχικά, αμφιταλαντευόταν ως προς το ποια Σχολή θα ήταν η ιδανική για τα ενδιαφέροντα και τον χαρακτήρα της. Ωστόσο, όπως λέει, όσο περνούσε ο καιρός συνειδητοποιούσε ότι αυτό που θα της ταίριαζε είναι το Τμήμα της Νομικής ΑΠΘ. Αφού έλαβε υπόψιν της το ύψος των απαιτούμενων μορίων εισαγωγής για την προαναφερθείσα Σχολή, ήταν πεπεισμένη ότι έπρεπε να καταβάλει και την ανάλογη προσπάθεια, η οποία και την οδήγησε, τελικά, να συγκεντρώσει 18.500 μόρια.

Η Μαρία διευκρινίζει πως η χρονιά που πέρασε ήταν σαφώς πιεστική και γεμάτη από διακυμάνσεις στην ψυχολογία, πράγμα που καθιστούσε απαραίτητη την ψυχραιμία, την θέληση και την πίστη στον εαυτό της. Όπως τονίζει στα «Φοιτητικά Νέα» εξίσου βασική ήταν η υπομονή και η επιμονή, όπως άλλωστε της έλεγαν συνεχώς οι γονείς της, που στάθηκαν δίπλα της σε κάθε λεπτό, την ενθάρρυναν και πίστευαν ότι η προσπάθεια που έκανε σε όλη την διάρκεια της σχολικής της ζωής, έπρεπε να αποδώσει καρπούς.

Μας αναφέρει πως η κούραση δεν έλειπε κατά την διάρκεια της ημέρας, δεδομένου ότι  ένιωθε την ανάγκη να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις τόσο του σχολείου όσο και του φροντιστηρίου. Παρ' όλα αυτά, η Μαρία θεωρούσε απαραίτητο να υπάρχει μια ισορροπία, και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν στερούσε από τον εαυτό της τις εξόδους και την δημιουργική απασχόληση, οι οποίες της έδιναν κουράγιο να συνεχίζει αυτή την προσπάθεια. Επίσης, μας λέει τί ήταν αυτό που διαμόρφωνε το αίσθημα ασφάλειας που είχε κατά τη μελέτη:

«Αυτό που με έκανε να νιώθω ασφαλής με το διάβασμά μου ήταν το γεγονός ότι αποστήθιζα, κατόπιν κατανόησης, τα πάντα, πράγμα που, για να επιτευχθεί, απαιτεί τεράστια, "γαϊδουρινή" υπομονή, συγκέντρωση και ένα ήσυχο περιβάλλον.»

Μας λέει πως όταν έφτασε η ώρα να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων, κυριάρχησαν μέσα της το άγχος, αλλά και φόβος για το τι θα αντικρίσει. Ξεκαθάρισε, όμως, πως  ένιωθε αισιόδοξη, παρότι ήταν πάντα λίγο επιφυλακτική για την επιτυχία. Μας αναφέρει πως την συγκίνησή της συμμερίστηκαν όλοι οι δικοί της άνθρωποι.

Σχετικά με τη στιγμή που είδε τις Βαθμολογίες της, μας φανερώνει:

«Πραγματικά το συναίσθημα αυτό της επιτυχίας είναι απερίγραπτο.»

Αφήνει, όμως, και ένα αποφασιστικό μήνυμα για όλους τους μελλοντικούς υποψήφιους των Πανελλαδικών 2021:

«Θεωρώ ότι για να φτάσει κάποιος σε αυτό και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του πρέπει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, να κοπιάζει συνεχώς και να έχει πείσμα, γιατί όλοι δικαιούνται να σπουδάσουν και να καταξιωθούν σε αυτή την κοινωνία, αρκεί να το θέλουν, να έχουν αγάπη για τη γνώση και τη μόρφωση, και να μην την θεωρούν μόνο ως άξια χρήσης.»

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλήνιες, Μηχανογραφικό, Συμβουλές, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2020 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2020. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr