Νέα Ελληνικά: Σχολιασμός θεμάτων Έκθεσης (ΕΠΑΛ) Πανελλήνιες 2020

Νέα Ελληνικά: Σχολιασμός θεμάτων Έκθεσης (ΕΠΑΛ) Πανελλήνιες 2020

Τα «Φοιτητικά Νέα» το μέσο ενημέρωσης που θα χρειάζεσαι «ως φοιτητής» σε καθημερινή βάση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων 2020 για την εισαγωγή σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σου παρουσιάσουν μέσα από το παρόν άρθρο το Σχολιασμό της Έκθεσης του μαθήματος Νέα Ελληνικά (ΕΠΑΛ).

Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα (Τρίτη 16 Ιουνίου 2020) για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ με 100.000 περίπου υποψηφίους (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) να διεκδικούν 77.970 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας.


Σχολιασμός Νέα Ελληνικά

Ο Σχολιασμός των θεμάτων από τον ΟΕΦΕ:

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ. κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα θέμα διαχρονικά επίκαιρο, αναφορικά με το περιβάλλον κι ειδικότερα με την προστασία του υδάτινου στοιχείου.

Το διαγώνισμα αποτελείται από δύο κείμενα, ένα μη λογοτεχνικό κι ένα λογοτεχνικό. Και τα δύο γίνονται εύκολα κατανοητά από τους υποψηφίους. Το μη λογοτεχνικό, μάλιστα, ανήκει στο γραμματειακό είδος του άρθρου και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον τύπο. Το λογοτεχνικό ανήκει στον Ίταλο Καλβίνο, με τη γραφή του οποίου οι μαθητές έχουν εξοικειωθεί ήδη από το γυμνάσιο.

Τα ερωτήματα είναι σε όλα τα ζητούμενα διατυπωμένα με σαφήνεια και δεν προκαλούν έκπληξη στους προετοιμασμένους υποψηφίους. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να ανανεώσετε τη σελίδα!

Τι απαντήσεις και τον σχολιασμό των θεμάτων θα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr