Πανελλήνιες 2020: Ενδεχόμενο θερμομέτρησης των υποψηφίων πριν την εξέταση - Τι είπε ο Τσιόδρας

Πανελλήνιες 2020: Ενδεχόμενο θερμομέτρησης των υποψηφίων πριν την εξέταση - Τι είπε ο Τσιόδρας

Πανελλήνιες 2020: Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο της χθεσινής ενημέρωσης ρωτήθηκε για το πώς θα γίνει η διεξαγωγή των φετινών Πανελληνίων ώστε να μην κινδυνεύσει κανένας υποψήφιος καθώς και αν τίθεται ζήτημα ελέγχου των υποψηφίων (θερμομέτρηση) πριν μπουν στην τάξη για να γράψουν.

Στην ερώτηση "Αν πάρουμε ως δεδομένη τη διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα υπάρξει ειδικό πρωτόκολλο με οδηγίες και τεστ ελέγχου για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, που μπορεί να είναι θετικοί στον ιό ή να βρίσκονται σε καραντίνα, με κίνδυνο να χάσουν τις εξετάσεις;" ο κ. Τσιόδρας απάντησε


"Θεωρώ ότι είναι νωρίς να το συζητάμε αυτό. Ξέρω ότι η Πολιτεία, και από προηγούμενες χρονιές που δίνονται κάθε χρόνο οι Πανελλαδικές εξετάσεις, έχει μέτρα για αυτούς που δεν θα συμμετέχουν σε μία εξέταση λόγω προβλήματος υγείας, να μπορούν να συμμετέχουν ξανά σε μία επόμενη εξεταστική.

Θεωρώ ότι είναι νωρίς να πούμε για ειδικά μέτρα που αφορούν τις Πανελλαδικές, ακόμα. Πρέπει να δούμε πώς θα πάει η επιδημία στη χώρα μας στις επόμενες βδομάδες, με τη σταδιακή άρση των μέτρων και μετά να μιλήσουμε για τις Πανελλαδικές. Το κάθε πράγμα στη σειρά του.

Καταλαβαίνω το άγχος, πιστέψτε με, ίσως και περισσότερο από τον πολύ κόσμο που ρωτάει για αυτό το ζήτημα, γιατί και στο περιβάλλον μουυπάρχουν άνθρωποι και φίλοι οι οποίοι έχουν τα παιδιά τους να δίνουν Πανελλαδικές. Θεωρώ ότι θα γίνουν με τη μέγιστη δυνατή προστασία των μαθητών, με τους κανόνες υγιεινής που θα τηρούνται από όλους μας και με τα μέτρα φυσικής απόστασης που ισχύουν για όλους μας.

Αυτοί είναι οι γενικοί κανόνες που συζητούμε και θα συζητήσουμε και απόψε στην Επιτροπή, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν την κατά το δυνατόν μη έκθεσή μας στον ιό. Έχουμε ξαναπεί ότι είναι πολύ λιγότερο ευπαθείς ομάδες οι νέοι άνθρωποι και φυσικά οι άνθρωποι κάτω της ηλικίας των 18.

Αλλά, από την άλλη μεριά, φυσικά και δεν θέλουμε κανένας από αυτούς να εκτεθεί, να κολλήσει, να χάσει τις Πανελλαδικές. Άρα θα προβλεφθούν τα μέγιστα μέτρα ασφάλειας για αυτούς τους ανθρώπους.

Τώρα, αν σε αυτή τη στρατηγική μπαίνει και ο έλεγχος, είναι ένα θέμα που συζητείται επιστημονικά και δεν συζητείται μόνο επιστημονικά για τους μαθητές που είναι σε μία κρίσιμη φάση και περίοδο, αλλά και σε άλλους χώρους της κοινωνίας και της οικονομίας, παραδείγματος χάριν, το χώρο των επαγγελματιών υγείας. Και αυτό το συζητούμε μέσα στα κριτήρια για τον εργαστηριακό έλεγχο.

Άρα να περιμένετε νεότερα, είναι ένα θέμα που είναι υπό συζήτηση και νομίζω ακόμα είναι νωρίς να αναφερθούμε σε αυτό."

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr