Η Υφυπουργός Παιδείας για την επαναλειτουργία των σχολείων και για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

Η Υφυπουργός Παιδείας για την επαναλειτουργία των σχολείων και για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

Πανελλήνιες 2020: Η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μίλησε στο «MEGA» για το σχέδιο της κυβέρνησης, για την επαναλειτουργία των σχολείων εν αναμονή των τελικών εισηγήσεων των ειδικών.

Μεγάλη είναι η ανησυχία γονέων και παιδιών για το πότε και το πώς θα ανοίξουν εκ νέου τα σχολεία της χώρας.


Όπως έχει καταστήσει σαφές η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι τα παιδιά της Γ’ Λυκείου που έχουν ήδη ενημερωθεί για την ύλη τους και ξέρουν ένα πρώτο χρονικό προσδιορισμό των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η κυρία Ζαχαράκη μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, τόνισε πως το Υπουργείο είναι σε συνεχή επικοινωνία με την αρμόδια επιτροπή και μαζί εξετάζουν όλα τα δεδομένα σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.

«Η ερώτηση θα απαντηθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για το πως θα επιστρέψουμε. Και για τα παιδιά και για τους εκπαιδευτικούς στην επάνοδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν λέω κανονικότητα.

Μεριμνούμε για όλα τα σχολεία και πρώτο στη μέριμνα είναι η διασφάλιση των κανόνων υγιεινής. Προτεραιότητα είναι τα παιδιά της Γ’ Λυκείου», ανέφερε αρχικά.

«Η ειδική επιτροπή και εν τέλει ο πρωθυπουργός θα αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα και θα εξηγήσουν την κάθε απόφαση.

Είναι σημαντικό ότι σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ μίλησα με γιατρούς και ψυχολόγους ώστε να δώσουν πολύ σημαντικές οδηγίες όσον αφορά την επάνοδο στο σχολείο», συμπλήρωσε.

«Ετοιμάζεται εγχειρίδιο ώστε όλοι οι εμπλεκόμενη με την εκπαιδευτική διαδικασία να είναι έτοιμοι με τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις»

Η Όλγα Γεράκη μητέρα και εκπαιδευτικός προέταξε το γεγονός ότι οι παππούδες εμπλέκονται με τα παιδιά και με την ιδιότητά της ως εκπαιδευτικός, τόνισε πως: «γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να τηρηθούν όλες οι οδηγίες επί του πρακτέου. Ενώ και τον Σεπτέμβρη θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας»

Με την κυρία Ζαχαράκη να τονίζει ότι: «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Στο ερώτημα πρέπει να απαντήσουν καλύτερα αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα»

Στη συζήτηση της υφυπουργού με την εκπαιδευτικό μπήκε και το αντιεμβολιακό κίνημα με την κυρία Ζαχαράκη να αναφέρει ότι αυτό: «είναι μια συζήτηση που θα γίνει σε δεύτερο χρόνο. Το ζήτημα του εμβολιασμού είναι πάντα ψηλά στην ατζέντα».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:


Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr