Ο Υπουργός Υγείας για το πότε θα ανακοινωθεί η ημερομηνία ανοίγματος των Σχολείων

Ο Υπουργός Υγείας για το πότε θα ανακοινωθεί η ημερομηνία ανοίγματος των Σχολείων

Πανελλήνιες 2020: Οι ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση των μέτρων λόγω του κορωνοϊού θα γίνουν μετά τις ‪27 Απριλίου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Τα σχολεία θα ανοίξουν, αλλά με προϋποθέσεις και προφυλάξεις, τονίζει σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.


Στην ερώτηση για το "Ποια θα είναι η θέση του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, για την επόμενη ημέρα σε σχέση με τις σχολικές μονάδες; Θα εισηγηθείτε να παραμείνουν κλειστές και για πόσο;", ο Υπουργός Υγείας απάντησε:

«Σας θυμίζω το πρώτο μέτρο που λάβαμε ήταν η απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, που τόσο μεγάλη ζημιά έκαναν σε άλλες χώρες. Το δεύτερο μέτρο ήταν το κλείσιμο των σχολείων, σύμφωνα με τις εισηγήσεις της επιτροπής.

Ειδικά τα μικρά παιδιά, δε θα μπορούσαν να πάρουν και να τηρήσουν μέτρα προστασίας, όπως το να βάζουν αντισηπτικό και να μην πλησιάζουν το ένα το άλλο ή να μη βάζουν τα χέρια στο πρόσωπό τους.

Θα διέσπειραν έτσι, άθελα τους, τον ιό στους μεγαλύτερους και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Είναι και ίδια η δομή της ελληνικής κοινωνίας τέτοια, η αλληλεγγύη και η αλληλο-στήριξη στην οικογένεια δηλαδή, που μας έκανε να προχωρήσουμε πρώτα με τα σχολεία.

Τα σχολεία θα ανοίξουν, αλλά με προϋποθέσεις και προφυλάξεις. Και βέβαια, κύριο μέλημά μας είναι τα παιδιά, που φέτος δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις και περνούν, όπως ξέρετε, μεγάλη αγωνία αυτά και οι οικογένειες τους» αναφέρει ο Β. Κικίλιας.

Και προσθέτει: «Οι ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση θα γίνουν μετά τις 27 Απριλίου. Είναι στο χέρι όλων μας, μέχρι τότε να τηρήσουμε τα μέτρα, επιδεικνύοντας επιμονή, υπομονή και αλληλεγγύη. Αυτό θα οδηγήσει, κατά τη γνώμη μου, σε νέα μείωση της επιδημιολογικής καμπύλης και θα δώσει στους ειδικούς επιστήμονες τη δυνατότητα να εισηγηθούν την αποκλιμάκωση των μέτρων με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν θα είναι άνευ όρων, αλλά αντίθετα με προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μη διακινδυνεύσουμε μετά από τόση ταλαιπωρία και τόσες απώλειες ένα δεύτερο κύμα διασποράς του κορονοϊού».

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr