Η Νίκη Κεραμέως για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών και την ημερομηνία για τις Πανελλήνιες 2020

Η Νίκη Κεραμέως για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών και την ημερομηνία για τις Πανελλήνιες 2020

Πανελλήνιες 2020: Τι παρακάτω δηλώσεις έκανε σήμερα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ, ως προς το θέμα του ανοίγματος των Εκπαιδευτικών δομών και την ημερομηνία πραγματοποίησης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.

Στο ερώτημα για το πότε και εάν θα ανοίξουν τα σχολεία η Υπουργός Παιδείας δήλωσε: "Δεν έχω την απάντηση αυτή τη στιγμή. Ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας και θα δούμε σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση με τα οποία έχει συμμορφωθεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχουνε πραγματικά αποδώσει. Όπως βλέπετε από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, όμως δεν θέλει κανένα εφησυχασμό".


Και πρόσθεσε: "Οι αποφάσεις σχετικά με την λειτουργία των Εκπαιδευτικών δομών (--Σχολείων, Πανεπιστημίων, ΙΕΚ, Κολλεγίων--) θα ληφθούν μετά από εισήγηση των ειδικών αφού συλλέξουν όλα τα απαραίτητα τελευταία δεδομένα αναφορικά με την εξέλιξη του ιού. Είμαστε πάντως αισιόδοξοι. Έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά."

Η Υπουργός τόνισε πως "στόχος είναι το Μάιο να επανέλθουμε σταδιακά σε μια κανονικότητα, το πως όμως θα εξαρτηθεί με αυτό που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί".

Και επανέλαβε πως "επιδίωξη μας είναι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες. Δηλαδή ο στόχος είναι οι Πανελλαδικές 2020 να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου".

Αναφορικά με την ύλη η υπουργός είπε ότι "ανακοινώσαμε τη μείωση της ύλης για τους μαθητές Γ΄Λυκείου που θα δώσουν φέτος πανελλαδικές (με το νέο σύστημα) και επί της ουσίας έχει περικοπεί ένα σημαντικό μέρος της ύλης, αφουγκραζόμενοι την μεγάλη αναστάτωση που έχει επέλθει και το γεγονός ότι τα σχολεία δεν έχουνε προλάβει να ολοκληρώσουν την εξεταστέα ύλη".

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:


Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr