Μητέρα Υποψήφιας Πανελλαδικών: "Τα παιδιά μας δεν είναι απλά αριθμοί"

Μητέρα Υποψήφιας Πανελλαδικών: "Τα παιδιά μας δεν είναι απλά αριθμοί"

Πανελλήνιες 2020: Γονέας (μητέρα) υποψήφιας των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 στέλνει την επιστολή της στα «Φοιτητικά Νέα»:

"Μεγαλώνοντας στη εξωτερικό και έχοντας ευκαιρίες λόγου του συστήματος, είχα την δυνατότητα να πάω στο πανεπιστήμιο και να σπουδάσω αυτό που ήθελα και όχι αυτό που «πέρασα».


Πέρυσι το παιδί μου πάρα την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε δεν μπόρεσε να περάσει εκεί που ήθελε και πήρε την απόφαση να ξαναδώσει εξετάσεις. Την έβλεπα κυριολεκτικά να «λιώνει» .. το άγχος η αγωνία η αβεβαιότητα την κατέβαλαν. Πονούσε συνέχεια το στομάχι της (τρέχαμε από γιατρό σε γιατρό για να καταλάβουμε τι συνέβη) της πέφταν τα μαλλιά, έχανε κιλά, έβγαλε εξανθήματα. ΟΛΑ ΛΟΓΟΥ ΑΓΧΟΥΣ, μας είπαν οι γιατροί.

Δεν πίστευα τα μάτια μου με όλα αυτά που συνέβαιναν στο παιδί μου και εγώ ανήμπορη να κάνω κάτι να το βοηθήσω. Το χειρότερο ήταν όταν βγήκαν τα αποτελέσματα και είδε τα όνειρα της να γκρεμίζονται!!!

Μάζεψε όμως τα κομμάτια της και αποφάσισε να ξαναδώσει... ελπίζοντας για κάτι καλύτερο. Ξαναζούμε τις ίδιες καταστάσεις αλλά προσπαθούμε με κάθε τρόπο να την απαλύνουμε την όλη κατάσταση. Φυσικά γι αυτήν είναι διπλό το βάρος γιατί νιώθει ότι την δεύτερη φορά δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια. Πηγαίνει φροντιστήριο... ανακαλύπτει κενά που είχε, και ξανά από την αρχή όλη την ύλη.

Εδώ και σχεδόν ένα μήνα δεν κάνει μαθήματα... σιγά σιγά ξεκίνησαν διαδικτυακά μαθήματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο.

Ακούγοντας την κα. Υπουργό να ανακοινώνει την μείωση της ύλης για τις πανελλήνιες του 2020 ήλπιζε (και εγώ μαζί) πως κάτι αντιστοιχώ θα ίσχυε και για αυτά τα παιδιά που ξαναδίνουν. Θεωρώ αυτά τα παιδιά έχουν μεγαλύτερο άγχος και αγωνία και θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουν με ευαισθησία και όχι με την ψυχρή αυτή συμπεριφορά που είδαμε από την κα. Υπουργό παιδείας. Το ότι έχουν διδαχτεί την ύλη δεν σημαίνει κάτι διότι για να ξαναδίνουν πρέπει να την μάθουν από την αρχή!!! Είναι άδικο για αυτά τα παιδιά να μην έχουν την ίδια ευκαιρία με τα υπόλοιπα... είναι σαν να τα κόβουν τα φτερά για δεύτερη φορά.

Λυπάμαι πολύ πολύ που ζω πλέον σε μια χώρα που η παιδεία είναι θέμα παπαγαλίας και όχι σκέψης και γνώσεων. Είναι απαράδεκτο να τα αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά σαν να είναι απλά αριθμοί!! ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ και θα πρέπει να τα στηρίξουμε και να τα υποστηρίξουμε  σε ένα κράτος που τα αδικεί. Όλοι χρειάζονται μια ευκαιρία για να αποδείξουν τις ικανότητες τους!"

"Γονέας Υποψηφίας"

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

*Τις επιστολές σας μπορείτε να τις στέλνετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr