Η Υπουργός Παιδείας για την ύλη των υποψηφίων με το παλιό σύστημα

Η Υπουργός Παιδείας για την ύλη των υποψηφίων με το παλιό σύστημα

Πανελλαδικές 2020: Με βασικό κριτήριο την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης μέχρι την ημερομηνία αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων, στις 11 Μαρτίου, έγινε η μείωση της ύλης, όπως ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. «Αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες των μαθητών, στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους», τόνισε.

«Η απόφαση για τη μείωση της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων ελήφθη από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνέχεια της γενικής αναστολής λειτουργίας των σχολείων από τις 11/3/2020, λαμβάνοντας υπόψη την προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών σε αυτήν τη σημαντική στιγμή της ζωής τους υπό τις ειδικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας και όλος ο κόσμος», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός.


«Βασικό κριτήριο για την αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στην οποία προβήκαμε ήταν η πρόοδος που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης μέχρι την ημερομηνία αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων, δηλαδή της ύλης που είχε διδαχθεί ως τις 11/3 στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ' τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας», προσέθεσε.

Όπως επισήμανε η κ. Κεραμέως, για τον παραπάνω λόγο δεν προβλέφθηκε κάποια μείωση της ύλης για τους αποφοίτους προηγούμενων ετών που θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις γενικών λυκείων μέσω του παλαιού συστήματος εισαγωγής. «Θα εξεταστούν στην ύλη που είχε καθορισθεί για τη συμμετοχή στις πανελλαδικές του 2019, καθώς την έχουν πλήρως διδαχθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Η υπουργός σημείωσε επίσης ότι ο επανακαθορισμός της εξεταστέας ύλης «δεν συνδέεται επ' ουδενί με τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, η οποία θα αποφασιστεί βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, με γνώμονα πάντα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, και σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».

«Σε αυτές τις συνθήκες, παροτρύνουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες να παραμένουν στο σπίτι, να συνεχίζουν απερίσπαστοι τη μελέτη τους και να συμμετέχουν ενεργά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες τους, στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους, ώστε να τους παράσχουμε κάθε δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους με την καλύτερη δυνατή έκβαση», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr