Κλειστά Σχολεία: Υπογράφηκε η νέα Απόφαση για την παράταση αναστολής - Τι ορίζει για μαθητές!

Κλειστά Σχολεία: Υπογράφηκε η νέα Απόφαση για την παράταση αναστολής - Τι ορίζει για μαθητές!

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν όλα όσα ορίζει η νέα κοινή Υπουργική απόφαση που υπεγράφη στις 21/03/2020 για την «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολικών μονάδων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας, προσωρινής απαγόρευσης των εκπαιδευτικών εκδρομών εντός και εκτός της χώρας και προσωρινής απαγόρευσης μετακινήσεων και επισκέψεων μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών, καθώς και προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ελληνόγλωσσων σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών του εξωτερικού για το χρονικό διάστημα από 21.3.2020 έως και 10.4.2020.»

Όλα όσα ορίζει η νέα Απόφαση:


- Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 21.3.2020 έως και 10.4.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 20.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19:

1. Όλων των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, πλην των διοικητικών λειτουργιών και υπηρεσιών αυτών.

2. Όλων των σχολικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και λοιπών πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας, όσον αφορά στη διεξαγωγή:

α) των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών, οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία,

β) της πρακτικής άσκησης μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών,

γ) της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των εστιατορίων και κυλικείων, των εστιών, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στις ανωτέρω δομές και

δ) των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

3. Από την ως άνω προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται: α) οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες, καθώς και, κατά περίπτωση, β) οι ερευνητικές δραστηριότητες και γ) η λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας.

4. Ως προς τους μαθητές, σπουδαστές ή φοιτητές, που κατά τη δημοσίευση της παρούσας διαμένουν σε εστίες της περ. γ΄ της παρ. 2 του παρόντος, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 25.3.2020 και διαρκεί έως και τις 10.4.2020. 

- Την προσωρινή απαγόρευση όλων των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών εντός και εκτός Ελλάδος από τις 21.3.2020 έως και τις 10.4.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 20.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

- Την προσωρινή απαγόρευση για το χρονικό διάστημα από 21.3.2020 έως και 10.4.2020, όλων των μετακινήσεων μαθητών, εκπαιδευτικών και μεμονωμένων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σπουδαστών και φοιτητών, εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και των επισκέψεων μαθητών, εκπαιδευτικών και μεμονωμένων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σπουδαστών, φοιτητών και εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του εξωτερικού στην Ελλάδα, οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 20.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. H απαγόρευση μετακινήσεων του παρόντος άρθρου δεν καταλαμβάνει όσους εκ των ανωτέρω ανήκουν σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές της ημεδαπής, οι οποίοι βρίσκονται εκτός Ελλάδος στο πλαίσιο ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Η επιστροφή των τελευταίων γίνεται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες ρυθμίσεις και τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

- Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 21.3.2020 έως και 10.4.2020, των ελληνόγλωσσων σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών μορφών οργάνωσης ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού εποπτείας του ελληνικού Δημοσίου (ήτοι σχολικές μονάδες σε τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα με ελληνόγλωσσο πρόγραμμα υπό την εποπτεία του ελληνικού Δημοσίου ή με δίγλωσσο πρόγραμμα υπό την εποπτεία του ελληνικού Δημοσίου), με ανάλογη εφαρμογή των προβλεπομένων στο πρώτο, δεύτερο και τρίτο άρθρο της παρούσας. Οι κατά τόπους αρμόδιοι Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού δύνανται να αποφασίζουν για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας, για το ίδιο ως άνω χρονικό διάστημα, των υπολοίπων εκπαιδευτικών μορφών οργάνωσης ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού. Παράλληλα, απαγορεύονται για το χρονικό διάστημα από 21.3.2020 έως και 10.4.2020, όλες οι μετακινήσεις των ελληνόγλωσσων σχολικών μονάδων του εξωτερικού, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 20.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Οι απουσίες των μαθητών σχολικών μονάδων εξωτερικού λόγω του κορωνοϊού COVID-19 καταγράφονται, αλλά δεν προσμετρώνται, εφόσον προσκομίζεται στη Διεύθυνση του Σχολείου σχετική γνωμάτευση ιατρού ή νοσοκομείου του τόπου όπου ευρίσκονται.

Το χρονικό διάστημα απαγόρευσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών δομών του εξωτερικού λογίζεται, για τη συνέχιση της καταβολής στους αποσπασμένους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων του ειδικού επιμισθίου εξωτερικού, ως χρονικό διάστημα προσφοράς εργασίας σύμφωνα με την ισχύουσα για αυτούς νομοθεσία, υπό την προϋπόθεση της παραμονής τους στην περιοχή τοποθέτησής τους και στη διάθεση του οικείου Συντονιστικού Γραφείου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr