Η Υπουργός Παιδείας για τη Σχολική χρονιά και τις Πανελλαδικές 2020

Η Υπουργός Παιδείας για τη Σχολική χρονιά, την ύλη και τις Πανελλαδικές 2020

Πανελλήνιες 2020: Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο, Σάββατο, αποφασίζεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

«Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά αλλά εξετάζουμε μέτρα όπως η επιμήκυνση του σχολικού έτους και η μείωση της διδακτέας ύλης», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.


Oπως τόνισε η υπουργός Παιδείας, δίχως να μπορεί κάποιος να αποκλείσει νέα παράταση στο κλείσιμο των σχολείων, θα γίνει ότι χρειαστεί προκειμένου να μην χαθεί η σχολική χρονιά, ούτε και η ακαδημαϊκή χρονιά για τους φοιτητές.

Η κ. Κεραμέως, είπε ότι εξετάζονται μέτρα όπως η επιμήκυνση του σχολικού έτους και η μείωση της διδακτέας ύλης. Όσον αφορά τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020, ανέφερε ότι βασική επιδίωξη είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις προγραμματισμένες.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr