Πανελλήνιες 2020 και Κορωνοϊός: Τι θα γίνει μετά το κλείσιμο των Σχολείων

Πανελλήνιες 2020 και Κορωνοϊός: Τι θα γίνει μετά το κλείσιμο των Σχολείων

Πανελλαδικές 2020: Κλείνουν την Τετάρτη (11/3) και για 14 ημέρες όλα τα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έως τα πανεπιστήμια, για προληπτικούς λόγους. 

Την απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων για τις επόμενες 14 ημέρες έλαβε η κυβέρνηση, στην προσπάθεια πρόληψης της εξάπλωσης του κορονοϊού.


«Για το διάστημα των 14 αυτών ημερών θα συνεχιστεί ανελλιπώς η εξέταση όλων των δεδομένων και θα αποφασιστεί εκ νέου σε τι βαθμό το μέτρο μπορεί να ολοκληρωθεί σε 14 μέρες ή χρήζει ενδεχομένως ανανέωσης», δήλωσε στην εκπομπή «10» με την Όλγα Τρέμη, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

Η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και ότι δεν χάνεται η σχολική χρονιά. 

Στην ερώτηση αν θα χρειαστεί να παραταθεί το σχολικό έτος και να μετατεθούν οι Πανελλαδικές, η υπουργός τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη συνολική διάρκεια αναστολής λειτουργίας των σχολείων.

Για ότι νεότερο σχετικά με τις Πανελλαδικές 2020 θα υπάρξει σχετική ενημέρωση εδώ.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας για μεγαλύτερο διάστημα, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι εξετάζεται η επέκταση του σχολικού έτους και η μείωση της ύλης.

Ανεξαρτήτως πάντως της διάρκειας της αναστολής λειτουργίας, το υπουργείο μελετά την άμεση εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια, δήλωσε η κ. Κεραμέως.

Δείτε ΕΔΩ όλα νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr