Παρελθόν και επίσημα τα 37 νέα Τμήματα - Δεν θα μπουν στα Μηχανογραφικά 2020

Παρελθόν και επίσημα τα 37 νέα Τμήματα - Δεν θα μπουν στα Μηχανογραφικά 2020

Πανελλαδικές 2020: Εκδόθηκε το ΦΕΚ της Υπουργικής απόφασης "Ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία" με το οποίο καταργούνται τα 37 Τμήματα που είχαν ιδρυθεί από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έως ότου να επανεξεταστούν από τη νεοσύστατη Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

Ακόμη, σύμφωνα με την απόφαση αλλάζει Επιστημονικό Πεδίο το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΘΑΑΕ, Περικλή Μήτκα, τα 37 νέα τμήματα πανεπιστημιοποιημένων πρώην ΤΕΙ που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω επικείμενης αξιολόγησης δεν θα λειτουργήσουν ούτε την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, καθώς τα μηχανογραφικά των πανελλαδικών εξετάσεων του καλοκαιριού θα ανακοινωθούν προτού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Αναλυτικά οι αλλαγές ανά Επιστημονικό Πεδίο:

Στο εδάφιο 1. «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ» της παρ. 2 του άρθρου 1, της ανωτέρω απόφασης, υπό τον τίτλο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ», διαγράφονται:

2. Στο εδάφιο 2. «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ» της παρ. 2 του άρθρου 1, της ανωτέρω απόφασης, υπό τον τίτλο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ», διαγράφονται:

3. Στο εδάφιο 3. «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ» της παρ. 2 του άρθρου 1, της ανωτέρω απόφασης, υπό τον τίτλο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ», διαγράφονται:

4. Στο εδάφιο 4. «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ» της παρ. 2 του άρθρου 1, της ανωτέρω απόφασης, υπό τον τίτλο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ», προστίθεται:

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr