Μηχανογραφικό 5%: Ένταξη νέων παθήσεων – ΠΙΝΑΚΑΣ

Μηχανογραφικό 5%: Ένταξη νέων παθήσεων για την εισαγωγή υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Πανελλήνιες 5%: Δημοσίευση νέας κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) σχετικά με τη διαδικασία διαπίστωσης σοβαρών παθήσεων υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι δημοσιεύθηκε η με αριθμό Φ.153/146145/Α5/20-9-2019 (ΦΕΚ 3557/Β’/2019) Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που αφορά στην ένταξη νέων παθήσεων στο σχετικό Πίνακα για την εισαγωγή υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Με βάση τα οριζόμενα στην ΚΥΑ, θα συγκροτηθούν εκτάκτως δύο Επταμελείς Επιτροπές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δοθεί η  δυνατότητα στους υποψήφιους των νέων παθήσεων με κωδικούς από 65 έως 80, να υποβάλουν αίτηση. Στη συνέχεια, εφόσον αποκτήσουν Πιστοποιητικό Διαπίστωσης της Πάθησης σύμφωνα με το επικαιροποιημένο νομικό πλαίσιο, θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Την Ενημερωτική σελίδα των Υποψήφιων Πρωτοετών Φοιτητών 2019-2020 μπορείτε να την δείτε εδώ!

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 της με αριθ. Φ.151/17897/Β6 (ΦΕΚ 358/Β’/14-02-2014) (ΑΔΑ: ΒΙΕΒ9-ΕΜΧ) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως ισχύει, οι υποψήφιοι θα χρειαστεί να καταθέσουν, εντός τριών ημερών, αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορά σε μία μόνο από τις Επταμελείς Επιτροπές τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Αίτηση

β) ιατρικές γνωματεύσεις από Δημόσιο Νοσοκομείο οι οποίες φέρουν σφραγίδα από: i) Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής ή Εργαστηρίου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή ii) νόμιμα εκτελούντα χρέη Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής ή Εργαστηρίου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή iii) Καθηγητή Πανεπιστημίου ή Αναπληρωτή Καθηγητή και

γ) φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

Οι ακριβείς προθεσμίες υποβολής των ανωτέρω δικαιολογητικών, θα ανακοινωθούν με νέο Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘ αμέσως μετά τη συγκρότηση των δύο Επταμελών Επιτροπών.

Η νέα ΚΥΑ

Τροποποιούμε την Φ151/17897/Β6 (ΦΕΚ 358/τ.Β΄/2014) κοινή υπουργική απόφαση «Καθορισμός οργάνων, τρόπου και διαδικασίας διαπίστωσης σοβαρών παθήσεων υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», ως ακολούθως:

Α. Στο άρθρο 3 της ανωτέρω απόφασης, αντικαθίσταται η παράγραφος 6 και 7, ως εξής:

«6. Υποψήφιοι που εμπίπτουν στις νέες παθήσεις (από κωδικό 65-80) του παρόντος άρθρου και επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και εφεξής, δικαιούνται από την έναρξη ισχύος του παρόντος, και για διάρκεια τριών (3) ημερών να υποβάλλουν αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά του εν λόγω άρθρου, σε μία από τις παρακάτω Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων:

α. Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» β. Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ».

Μετά την υποβολή των αιτήσεων, οι ανωτέρω Επιτροπές θα εκδώσουν Πιστοποιητικό Διαπίστωσης Πάθησης, σύμφωνα με τις ανωτέρω νέες παθήσεις, σε διάστημα τριών (3) ημερών».

Β. Ο πίνακας του παραρτήματος της ανωτέρω απόφασης αντικαθίσταται, ως εξής:

Μηχανογραφικό 5%: Ξεκίνησε η υποβολή του (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr