Έκπληξη για τους υποψηφίους στρατιωτικών σχολών - Λιμενικού Σώματος

Έκπληξη για τους υποψηφίους στρατιωτικών σχολών - Λιμενικού Σώματος

Πανελλαδικές 2019Έκπληξη περίμενε τους υποψηφίους που θέλουν να πάρουν βεβαίωση προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) από τις στρατιωτικές σχολές, για να την προσκομίσουν στη συνέχεια στο Λιμενικό σώμα. "Αιτία αποκλεισμού" θεωρήθηκε η παράλειψη προσκόμισης τριών ιατρικών εξετάσεων (τεστ HIV, τεστ HbsAg, τεστ ΗCV).

Τι καταγγέλλει στα «Φοιτητικά Νέα» ο γονέας υποψηφίου και εκπαιδευτικός Τσιούγκαρης Νικόλαος:


«Το πρόβλημα είναι ότι στην αρχική προκήρυξη των στρατιωτικών σχολών δεν υπάρχει διευκρίνιση σύμφωνα με την οποία να ορίζεται ότι μαζί με τα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει κάποιος να προσκομίσει τις παραπάνω επιπλέον εξετάσεις τις οποίες απαιτεί μόνο το Λιμενικό Σώμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο ποσοστό υποψηφίων που περνάνε από την Α.Σ.Υ.Ε (ενδεικτικά αναφέρω: στις 27/6/19   σε μια ομάδα 31 υποψηφίων αποκλείστηκαν οι 25,στις 28/6/2019  από 40 υποψηφίους  αποκλείστηκαν οι 31) να θεωρούνται ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ για το Λιμενικό Σώμα. Είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς αυτή η χώρα και ειδικότερα ο ελληνικός Στρατός "βασανίζει" τα παιδιά της! Ύστερα από ένα χρόνο συστηματικής προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και ύστερα από το "χτύπημα" της θετικής κατεύθυνσης σε 3 μαθήματα, παιδιά και γονείς από όλα τα σημεία της Ελλάδας να περιφερόμαστε από γραφείο σε γραφείο, και να  ερχόμαστε αντιμέτωποι με το "παράλογο" και την ασυνεννοησία των υπουργείων Εθνικής άμυνας και Ναυτιλίας.

Ζητάω  λοιπόν από τα αρμόδια Υπουργεία να ενημερώσουν (με διευκρινιστική εγκύκλιο) τους υποψηφίους για τις Προκαταρκτικές εξετάσεις τι ακριβώς απαιτείται να προσκομίσουν και σε όσους αποκλείστηκαν ήδη να τους επιτραπεί να καταθέσουν τις εξετάσεις αυτές εκπρόθεσμα ή με όποιο τρόπο είναι δυνατόν.

Νομίζω ότι είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει για τη Πατρίδα και μαζί ο Στρατός για τα παιδιά της!»

 Δείτε εδώ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2019

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr