Πότε ξεκινά η υποβολή του Μηχανογραφικού 2019

Μηχανογραφικό 2019: Πότε ξεκινούν οι υποβολές των δελτίων

Πανελλήνιες 2019: Η συμπλήρωση των Μηχανογραφικών Δελτίων 2019 από τους υποψήφιους των Πανελλαδικών θα γίνει τον Ιούλιο και αφού πρώτα οι μαθητές μάθουν τους βαθμούς που κατέκτησαν στις εξετάσεις με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών.

Τα μηχανογραφικά δελτία (ΜΔ) 2019 θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσα από ηλεκτρονική διεύθυνση και τις προθεσμίες που θα καθορίσει το Υπουργείο Παιδείας μέσα στο επόμενο διάστημα.


Πέρσι οι διαδικασίες για την υποβολή του Μηχανογραφικού ξεκίνησαν στις 22 Ιουνίου και τερματίστηκαν στις 16 Ιουλίου 2018. Για τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου 2019, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση εδώ, μείνετε συντονισμένοι.

Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι υποψήφιοι πρωτοετείς φοιτητές παράλληλα με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ρίχνουν και μια "ματιά" στο μηχανογραφικό δελτίο καθώς υπάρχουν και πολλές νέες σχολές για τις οποίες δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα καθώς μετά την κατάργηση των ΤΕΙ της χώρας ο Χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει αλλάξει.

Για να δείτε τον Διαδραστικό χάρτη με όλα τα Πανεπιστημιακά Τμήματα πατήστε εδώ.

Δείτε μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» τα μηχανογραφικά δελτία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2019.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει μέσα από τους παρακάτω σχετικούς συνδέσμους:

- το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2019 με τα 4 Επιστημονικά Πεδία, για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταίο έτος συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2018 (πατήστε εδώ).

- το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2019 με τα 5 Επιστημονικά Πεδία, μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, για τους  υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2017 (πατήστε εδώ).

- το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑ.Λ. 2019 για τους υποψήφιους που  συμμετέχουν στις φετινές  Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ. και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταία έτη συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ.  το 2017 και το 2018 (πατήστε εδώ).

Αν θέλεις να ενημερωθείς πρώτος για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2019 ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Εκτιμήσεις Βάσεων 2019: Οι πρώτες εκτιµήσεις ανά επιστημονικό πεδίο

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2019.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr